Сезонът на летните отпуски вече е открит, а с него

...
Сезонът на летните отпуски вече е открит, а с него
Коментари Харесай

Малко гишета и огромни тапи на ГКПП „Маказа“

Сезонът на летните отпуски към този момент е открит, а с него и тапите към южната ни съседка Гърция. До километрични опашки на граничен пункт „ Маказа” се стигна през почивните дни. Кадри от дрон демонстрираха в действителност впечатляващо запушване през вчерашния ден, в обществените мрежи се появиха сигнали за припаднали хора.

И в понеделник заран колоната продължава да се натрупа. Тя е няколкостотин метра. Според началника на пункта Милко Мерджанов тапите се дължат на интензивния трафик. „ Всяко лято на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа” се получава скупчване на чакащи коли и лица. Причините за това са няколко – първо интензивния трафик. Наличната инфраструктура разрешава да се работи общо четири гишета – две на влизане в страната и две на излизане. Предвид посоката на интензивния трафик взаимно с гръцките управляващи организираме работата на 3 гишета за него, и на 1 – за по-слабия”, изясни в предаването " Здравей, България " на „ Нова телевизия “ Милко Мерджанов.

По думите му инспекцията продължава секунди. Мерджанов разясни, че към момента не е доближат върха от 10 000 автомобила през уикенда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР