СЕЗОНЪТ Е КЪМ СВОЯ КРАЙ ЗА TEAM PEUGEOT TOTALENERGIES НИКО МЮЛЕР

...
СЕЗОНЪТ Е КЪМ СВОЯ КРАЙ ЗА TEAM PEUGEOT TOTALENERGIES
НИКО МЮЛЕР
Коментари Харесай

Последен кръг от сезон 2023 FIA WEC в Бахрейн за Team Peugeot TotalEnergies

СЕЗОНЪТ Е КЪМ СВОЯ КРАЙ ЗА TEAM PEUGEOT TOTALENERGIES
НИКО МЮЛЕР ЩЕ съдебна експертиза ВЪРНЕ ЗАД ВОЛАНА НА #94 PEUGEOT 9X8
8-ТЕ ЧАСА НА БАХРЕЙН ЩЕ съдебна експертиза ПРОВЕДАТ НА 3-И И 4-И НОЕМВРИ НА ПИСТАТА В БАХРЕЙН

След къса пауза след последното съревнование във Фуджи, Team Peugeot TotalEnergies е подготвен да взе участие с двата си PEUGEOT 9X8 за 8-те часа на Бахрейн, седми и финален кръг от Световния шампионат за устойчивост на FIA за сезон 2023.

След като демонстрираха надеждност по време на 6-те часа на Фуджи, въпреки и с по-слабо показване от предстоящото, Team Peugeot TotalEnergies се концентрира върху усилената работа, с цел да даде максимума от себе си за този финален кръг и да се показа допустимо най-добре.

Първото присъединяване на PEUGEOT 9X8 на интернационалната писта в Бахрейн за миналогодишния край на FIA WEC ще разреши на екипа да употребява събраните по-рано данни, с цел да организира допустимо най-последователното съревнование, след 24-те часа на Льо Ман. Целта е оптималната непосредственост до водачите в класа Hypercar, формиран от не по-малко от дванадесет автомобила.

PEUGEOT 9X8 ще се включи в надпреварата с Нико Мюлер, Лоик Дювал и Густаво Менезес в #94, а #93, ще бъде ръководен от Жан-Ерик Верн, Пол Ди Реста и Микел Йенсен.

На 5 ноември ще се организира обичайният тест за млади гении, където Щофел Вандорн, доказан като формален водач за сезон 2024 на FIA WEC, и Малте Якобсен Jakobsen ще бъдат зад кормилото на PEUGEOT 9X8. Те ще бъдат подкрепени от водача на Team Peugeot TotalEnergies Микел Йенсен.

Оливие Янсони – механически шеф на Peugeot Sport: „ Пистата в Бахрейн е известна с това, че е предизвикателство за спирачките и гумите, изключително при високи температури. Благодарение на миналогодишното съревнование и теста за млади гении, към този момент имаме прочут опит, както и скъпи данни, които могат да бъдат доста потребни. Това ще бъде едно от провокациите по време на 8-часовото съревнование, което ще докара до разнообразни тактики за тимовете при разпределението на гумите. Пистата е доста забавна и е с много механически сектори и плавни завои. Целта за този финален кръг е да нямаме механически проблеми и да останем покрай водачите, с цел да може да се възползваме от опциите за съревнование с по-добър резултат. “

*Източник: www.peugeot.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР