Сейшелските острови премахнаха всички ограничения за чужди туристи, при условие

...
Сейшелските острови премахнаха всички ограничения за чужди туристи, при условие
Коментари Харесай

Сейшелските острови се отварят за ваксинирани туристи

Сейшелските острови отстраниха всички ограничавания за непознати туристи, при изискване че са приключили цялостния цикъл на имунизация против ковид. Промените влязоха в действие на 14 януари 2021 година, оповестяват медиите, цитирайки министъра на туризма в страната Силвестър Радегонде.

В допълнение към имунизацията, посетителите би трябвало да дават и негативен резултат от PCR, изработен в границите на предходните 72 часа, както и документ за имунизация. Ако тези условия са изпълнени, екскурзиантът няма да се нуждае от наложителна карантина. Властите не прецизират кои ваксини би трябвало да се употребяват.

До средата на март задграничните туристи, идващи на Сейшелските острови, ще би трябвало единствено да дават негативен PCR тест, защото държавното управление на островната страна възнамерява да имунизира до 70% от локалното население, като по този метод подсигурява стадния имунитет.

За петте дни от старта на имунизационната акция са направени към 2000 имунизации. 50 хиляди дози от китайската ваксина Sinopharm са дарени на страната от управляващите на Обединените арабски емирства.

„ Надяваме се, че това ще отпуши туристическата промишленост, най-вече за по-малките хотели в Ла Диг, Праслин и Махе. И също по този начин да даде подтик, от който нашата стопанска система обезверено се нуждае “, сподели Радегонде.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР