Севернокорейският лидер Ким Чен Ун заяви, че страната му повече

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун заяви, че страната му повече
Коментари Харесай

Ким Чен Ун: Северна Корея повече няма да се стреми към помирение с Южна Корея

Севернокорейският водач Ким Чен Ун съобщи, че страната му повече няма да се стреми към помиряване с Южна Корея и прикани за пренаписване на Конституцията на Северна Корея, с цел да се отстрани концепцията за споделена държавност сред разграничените от война страни, оповестиха държавните медии във вторник, написа „ Асошиейтед прес “.

Историческата стъпка за отменяне на траялия десетилетия блян към спокойно обединяване , който се основаваше на възприятието за национална еднородност , споделяно от двете Кореи, идва на фона на нараснало напрежение, където темпът както на развиването на оръжията на Ким Чен Ун, по този начин и на военните учения на Юга със Съединените щати са се засилили в дуел.

Някои специалисти споделят, че Ким Чен Ун може да има за цел да понижи гласа на Южна Корея по въпросите на районната сигурност и да заяви по-ясно, че ще се стреми да се оправи непосредствено със Съединените щати във връзка с нуклеарното опълчване , което се задълбочи на фона на несъгласията по отношение на строгите наказания , водени от Съединени американски щати за неговата набираща мощ стратегия за нуклеарни оръжия .

Обявяването на Юга за непрекъснат съперник , а не като евентуален сътрудник за помиряване, също може да бъде част от напъните за възстановяване на доверието в ескалиращата нуклеарна теория на Ким Чен Ун, която позволява на военните да подхващат превантивни нуклеарни офанзиви против съперници , в случай че възприемат управлението в Пхенян като под опасност.

Стъпките на Северна Корея идват, когато Ким интензивно ускорява партньорствата си с Москва и Пекин, до момента в който се пробва да излезе от дипломатическата изолираност и да усили въздействието си, като се причисли към единен фронт против Вашингтон .

Северна Корея също отстрани основните държавни организации, които бяха натоварени с ръководството на връзките с Южна Корея по време на съвещание на Народното събрание на страната в понеделник, заяви формалната Корейска централна осведомителна организация на Северна Корея.

Върховното национално заседание съобщи, че двете Кореи са в „ остра борба “ и че би било сериозна неточност за Севера да гледа на Юга като на сътрудник в дипломацията . Ето какво се споделя в изказване на събранието:

„ Комитетът за спокойно обединяване на страната, Националното бюро за икономическо съдействие и (Даймънд Маунтин) Международната туристическа администрация, принадлежности, които съществуваха за Север-Юг разговор, договаряния и съдействие, са отстранени. “

По време на речта си Ким Чен Ун упрекна Южна Корея и Съединените щати за повишение на напрежението в района , цитирайки техните разширени взаимни военни учения, разполагането на стратегически военни активи на Съединени американски щати и тяхното тристранно съдействие в региона на сигурността с Япония като трансформирайки Корейския полуостров в рискова военна рискова зона , заяви KCNA.

Ким Чен Ун от своя страна разяснява, че е станало невероятно за Севера да преследва помиряване и спокойно обединяване с Юга , който той разказа като „ марионетки от най-висока класа “ на външни сили, които са захласнати от конфронтационни маневри .

Той прикани събранието да пренапише конституцията на Северна Корея, с цел да дефинира Южна Корея като „ главен зложелател и неизменим основен зложелател на Севера “ . Новата Конституция би трябвало да посочи, че Северна Корея ще преследва „ окупиране, послушание и връщане “ на Южна Корея като част от територията на Севера, в случай че на Корейския полуостров избухне нова война, съобщи Ким Чен Ун. Той също по този начин подреди премахването на предишните знаци на междукорейското помиряване, с цел да „ отстрани изцяло такива понятия като „ обединяване “, „ помиряване “ и „ сънародници “ от националната история на нашата република “. Той съответно изиска спиране на трансграничните железопътни сектори и срутване на монумент в Пхенян в чест на устрема за обединяване, което Ким Чен Ун разказа като рана в очите. Той посочи:

„ Окончателният извод, извлечен от горчивата история на междукорейските връзки, е, че не можем да вървим дружно по пътя на националното възобновяване и обединяване. “

Президентът на Южна Корея Юн Сук Йол по време на съвещание на кабинета в Сеул сподели, че мненията на Ким Чен Ун демонстрират „ антинационалния и антиисторически “ темперамент на държавното управление в Пхенян. Юн акцентира, че Югът поддържа постоянна отбранителна подготвеност и ще накаже Севера „ неведнъж тежко “, в случай че го предизвика. Юн съобщи:

„ Фалшивата мирна тактичност на (Севера), която ни заплашваше да избираме сред „ война “ и „ мир “, към този момент не работи. “

В речта си пред събранието Ким повтори, че Северът няма желание едностранно да стартира война, само че няма желание и да я избегне. Позовавайки се на възходящата си военна нуклеарна стратегия, той сподели, че нуклеарен спор на Корейския полуостров ще постави завършек на съществуването на Южна Корея и ще донесе „ невъобразима злополука и проваляне на Съединените щати “ .

Ким Чен Ун направи сходни забележки по време на среща на ръководещата партия в края на годината, като съобщи, че връзките сред Кореите са станали „ закрепени в връзките сред две враждебни една към друга страни “ . На политическа конференция предходната седмица той дефинира Южна Корея като „ главен зложелател “ на Севера и заплаши да я унищожи, в случай че бъде предизвикан.

Асамблеята съобщи, че държавното управление на Северна Корея ще предприеме „ на практика ограничения “ за осъществяване на решението за унищожаване на организациите, които се занимават с разговор и съдействие с Юга .

Националният комитет за спокойно обединяване е главната организация на Северна Корея, занимаваща се с междукорейските въпроси от основаването си през 1961 година Националното бюро за икономическо съдействие и Международната туристическа администрация на Даймънд Маунтин бяха настроени да ръководят взаимни стопански и туристически планове сред Кореите по време на къс интервал на помиряване през 2000-те години. Такива планове, в това число взаимно ръководен заводски парк в севернокорейския граничен град Каесон и южнокорейски обиколки до северния курорт Diamond Mountain, бяха спрени от години, защото връзките сред противниците се утежниха поради нуклеарните упоритости на Северна Корея.

Понастоящем тези действия са неразрешени според резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации против Севера , които са затегнати от 2016 година, когато Ким Чен Ун форсира своите нуклеарни и ракетни опити.

Освен това Ким Чен Ун даде обещание да разшири своя нуклеарен боеприпас и прекъсна съвсем цялото съдействие с Юга. Той набра оръжейните си демонстрации до рекордно движение от началото на 2022 година, употребявайки разсейването, основано от войната на Русия против Украйна , с цел да разшири военния си потенциал .

Налице е също възходяща интернационална угриженост по отношение на хипотетичната договорка за съдействие в региона на оръжията сред Северна Корея и Русия. Съединените щати и Южна Корея настояват, че Северна Корея е предоставила на Русия оръжия, в това число артилерия и ракети, с цел да ѝ помогне в борбата в Украйна .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР