Севернокорейският лидер Ким Чен-ун заяви, че Пхенян няма да се

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун заяви, че Пхенян няма да се
Коментари Харесай

Ким Чен-ун предупреди за ядрена атака, ако бъде провокиран

Севернокорейският водач Ким Чен-ун съобщи, че Пхенян няма да се поколебае да извърши " нуклеарна офанзива ", в случай че врагът го предизвика с нуклеарни оръжия, заяви КЦТА.

Според севернокорейската публична новинарска организация Ким е направил тази забележка по време на среща с военнослужещи от ракетните войски на Северна Корея във връзка със състоялото се преди няколко дни обучение за изстрелване на междуконтинентална балистична ракета, съобщи Българска телеграфна агенция.

Северна Корея заяви преди два дни, че в понеделник е направила ракетно тестване с най-новата си междуконтинентална балистична ракета, с цел да направи оценка на военната подготвеност на нуклеарните си сили против все по-нарастващата неприязън на Съединени американски щати, което провокира наказание от страна на Вашингтон и неговите съдружници.

Ким съобщи, че осъщественото в понеделник изстрелване е посочило високата степен на подвижност на военните и способността им за бърза офанзива, като прикани към старания за по-нататъшното подсилване на бойната им успеваемост, добавя КЦТА.

В настрана изказване Ким Йо-чен, авторитетната сестра на севернокорейския водач, укори Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че е водил съвещание във връзка на изстрелването на междуконтиненталната балистична ракета от Северна Корея, като съобщи, че това е обучение на нейната страна за самоотбрана.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР