Севернокорейският лидер Ким Чен-Ун се присъедини към учението на военните

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-Ун се присъедини към учението на военните
Коментари Харесай

Ким Чен-Ун призова за подготовка за война

Севернокорейският водач Ким Чен-Ун се причисли към учението на военните сили на страната, отдадено на работа с новоразработени бойни танкове , като прикани за по-мащабни старания в подготовката за възможна война , съобщи „ Associated Press “. Първоначално новината беше обявена от държавните медии на страната по-рано през днешния ден.

Настоящото танково обучение на Северна Корея се преглежда като отговор на годишните 11-дневни южнокорейско-американски военни учения , които сега се организират интензивно и би трябвало да приключат в границите на днешния ден. Северна Корея нееднократно е споделяла, че възприема ученията на Южна Корея, които тя постоянно организира взаимно с други страни, като подготовка за инвазия .

Тренировъчните действия, извършени през вчерашния ден, са имали за цел да се ревизират бойните качества на танкистите и надеждността на бойния танк от нов вид, който Ким Чен-Ун назова „ най-мощният в света “ , съобщи формалната Централна осведомителна организация на Северна Корея. Според изказването по време на учението тежките танкове са се придвижвали в разнообразни симулирани тежки бойни условия и са стреляли по разнообразни цели. Севернокорейският водач даже се е качил на един от танковете и го е управлявал самичък.

Неотдавна Министерството на защитата на Северна Корея даде дума да организира „ виновни военни дейности “ в отговор на продължаващите южнокорейско-американски военни учения. По-късно самият Ким Чен-Ун персонално посети местата, където се организират артилерийски учения.

Южнокорейско-американските учения от своя страна включват компютърно симулирана подготовка на команден пункт и 48 типа полеви учения , което е два пъти повече от извършените предходната година. От началото на 2022 година Северна Корея е нараснала дейностите си по тестване на оръжия в опит да модернизира и усили нуклеарния си и ракетен боеприпас. В отговор на това Съединени американски щати и Южна Корея разшириха мащаба на своите подготвителни учения и тристранното обучение с присъединяване на Япония.

Експертите настояват, че водачът на Северна Корея евентуално желае да употребява осъвременения си оръжеен боеприпас, с цел да завоюва отстъпки от страна на Съединени американски щати, като да вземем за пример необятно облекчение на интернационалните наказания против Северна Корея. Според тях се чака Северна Корея да разшири тестовите си действия и да ускори нападателната си изразителност през тази година, защото и в Съединени американски щати, и в Южна Корея се организират значими избори.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР