Севернокорейският лидер Ким Чен-ун отпътува с влак от гарата в

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун отпътува с влак от гарата в
Коментари Харесай

Натоварен с подаръци, Ким Чен-ун отпътува с влак от Русия

Севернокорейският водач Ким Чен-ун отпътува с трен от гарата в град Артьом в Далечния изток на Русия и се насочи към дома си, оповестява " Ройтерс ".

С това се сложи завършек на едноседмичната му аудиенция в страната.

Разстоянието от Артьом до гарата в Хасан на границата на Русия със Северна Корея е над 200 км.

На видео се вижда по какъв начин Ким, който рядко напуща КНДР, върви по аления килим към вагона на влака под музикален акомпанимент на боен оркестър и маха за довиждане.

Руският министър на естествените запаси Александър Козлов, посланикът на Москва в Северна Корея Александър Мацегора и губернаторът на Приморския край Олег Кожемяко изпратиха севернокорейския водач.

ТАСС заяви, че Ким е получил от губернатора на Приморския край бронежилетка, както и пет безпилотни самолета камикадзе и разследващ дрон  " Геран-25 " с функционалност за отвесно политане, създадени в района.

Освен това севернокорейският посетител е получил като подарък и комплект специфични облекла с ниска видимост за термовизионни камери.

По-рано Ким и съветският министър на защитата Сергей Шойгу разискаха на практика въпроси за усилване на военното съдействие, което Пхенян дефинира като " нов подем " на двустранните връзки.

Вчера Ким Чен-ун инспектира руски стратегически бомбардировачи, способни да носят нуклеарно оръжие, както и хиперзвуковите ракети " Кинжал ".

В петък той посети и авиационен цех, който е под западни наказания.

По време на едноседмичното си посещаване в Русия Ким се срещна и с съветския президент Владимир Путин. Двамата водачи разискаха военни въпроси, войната в Украйна и задълбочаването на съдействието.

Вашингтон и съдружниците му се притесняват, че визитата на севернокорейския водач може да укрепи съветската войска в Украйна и да даде подтик на ракетната стратегия на Пхенян.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР