Севернокорейският лидер Ким Чен Ун обеща да осигури на страната

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун обеща да осигури на страната
Коментари Харесай

КНДР страхува света с неудържима ракета

Севернокорейският водач Ким Чен Ун даде обещание да обезпечи на страната си " страховита " и неудържима военна мощност, оповестиха през днешния ден държавните медии, броени дни след сполучливото изстрелване на най-мощната ракета на Пхенян до момента, съобщи Франс прес.

На 25 март Северна Корея извърши тестване на междуконтинентална балистична ракета с огромен обхват (ICBM), първото от 2017 година " Хвасон " -17 беше показана за първи път през ноември 2020 година и бе наречена от анализаторите " ракета-чудовище.

" Страната може да възпира и управлява всички закани и всяко изнудване от страна на империалистите единствено когато има страховити ударни средства и съкрушителна мощност ", е декларирал пред чиновници, взели участие в тестването, Ким Чен Ун , представен от севернокорейската осведомителна организация КЦТА.

" Ще продължим да следваме нашата цел за подсилване на националните отбранителни качества, за създаване на по-мощни ударни средства, с които да въоръжим нашата национална войска ", е споделил още севернокорейският началник.

Изстреляната предходната седмица ракета наподобява е минала по-голямо разстояние и е летяла по-високо от предходните междуконтинентални балистични ракети, изпитвани до момента от Северна Корея , надхвърляйки индикаторите даже на ракета, проектирана да доближи и порази всяка част от територия на Съединени американски щати.

Според анализатори това сполучливо изстрелване евентуално е засилило убедеността на водача, че страната му е на прав път за продобиване на превес в нуклеарното въздържане. Те считат също, че той ще продължи да изпитва мощни оръжия.

Ядрените опити и тестванията на ракети с огромен обхват бяха прекратени, до момента в който Ким Чен-ун и някогашният американски президент Доналд Тръмп водеха договаряния. След неуспеха на срещата на върха в Ханой през 2019 година дипломатическите контакти сред двете страни изпаднаха в застой.

От началото на тази година Пхенян реализира десетина тествания, а изстрелването предходната седмица беляза подновяването на тестванията на ракети с огромен обхват.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР