Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и руският президент Владимир Путин вдигнаха

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и руският президент Владимир Путин вдигнаха
Коментари Харесай

Ким и Путин вдигнаха тостове, лидерът на КНДР пожела блестяща победа на героичната руска армия

Севернокорейският водач Ким Чен-ун и съветският президент Владимир Путин подвигнаха наздравици по време на формалния обяд, даден от съветския водач в чест на Ким след срещата им на високо ниво на съветския космодрум " Восточний ", предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Ким сподели, че подвига тост за здравето на съветския водач. Путин пък съобщи, че подвига тост за задълбочаване на съдействието и другарството с Пхенян.

Ким увери Путин, че е сигурен, че героичната съветска войска и съветският народ ще надделеят в " свещената битка за наказването на едно огромно зло, което претендира за надмощие и подхранва експанзионистични илюзии ".


Същевременно съветският министър на външните работи Сергей Лавров, запитан от публицисти за възможна руско-севернокорейска замяна на оръжия, сподели: " Западът наруши споразуменията, като изпрати оръжия от времето на Съюз на съветските социалистически републики на Украйна без наложителното позволение на първичния продавач на тази техника (тоест, Русия, като правоприемник на Съветския съюз) ".

Лавров беше и в делегацията на Путин, която по-рано през днешния ден договаря с делегацията на Ким, преди двамата водачи да проведат среща на четири очи.

Рукият президент означи другарската и доброжелателна атмосфера, в която протича визитата на севенокорейската делегация. Той акцентира, че визитата включва освен посещаване на космодрума " Восточний ", само че и други крупни високотехнологични клъстери, промишлени предприятия и иновационни центрове в Далечния изток на Русия.

По мотив скорошното честване на 75 г от установяването на дипломатически връзки сред двете страни съветският водач напомни и две национални поговорки. Корейската гласи, че дрехата би трябвало да е нова, а приятелят - остарял. А съветският народ споделя, че остарелият другар е по-добър от двама нови.

Ние обсъдихме задълбочено военно-политическата обстатовка на Корейския полуостров и в Европа и стигнахме до изумително единно мнение, че би трябвало да укрепваме стратегическото и тактическото си взаимоотношение, поддръжката и солидарността в битката за основаване на гаранции за резистентен мир както в района, по този начин и в целия свят, посочи на собствен ред Ким Чен-ун.

" Дълбоко съм уверен, че героичната съветска войска и народът на Русия ще спазят по ослепителен метод традицията на успеха, решително ще показват скъпо достолепие и чест на двата фронта – на специфичната военна интервенция и на полето на построяването на мощна страна ", разгласи още севернокорейският водач и подвигна тост за " новите победи на Велика Русия ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР