Северноатлантическият алианс трябва да се подготви за възможността от дългогодишна

...
Северноатлантическият алианс трябва да се подготви за възможността от дългогодишна
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО трябва да се подготви за продължителна конфронтация с Русия

Северноатлантическият алианс би трябвало да се приготви за опцията от дългогодишна борба с Русия, която може да продължи десетилетия. Това съобщи тенералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи пред вестник Welt am Sonntag.

" НАТО не се стреми към война с Русия ", съобщи Столтенберг. " Трябва обаче да се въоръжим за възможна борба, която може да продължи десетилетия ", акцентира той. По тази причина генералният секретар на НАТО прикани за повече и по-бързи поръчки за европейските отбранителни компании. В изискванията на пазарна стопанска система, сподели той, производителите на оръжие се нуждаят от подписани контракти, с цел да могат да усилят производството си.

" Трябва по-бързо да възстановим и разтеглим индустриалната си база, с цел да можем да увеличим доставките за Украйна и да попълним личните си ресурси ", съобщи Столтенберг. " Това значи да се премине от постепенно произвеждане в спокойно време към бързо произвеждане, належащо в изискванията на спор ", добави той. Най-добрата отбрана сега е да подкрепим Украйна и да влагаме във военните качества на НАТО, съобщи генералният секретар на Алианса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР