Северна Македония и Албания официално започнаха днес преговори за членство

...
Северна Македония и Албания официално започнаха днес преговори за членство
Коментари Харесай

Искрен Веселинов: Най-големият шамар за нас е европейската легитимация на македонския език и нация

Северна Македония и Албания публично започнаха през днешния ден договаряния за участие в Европейския съюз. Съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов счита, че възможностите РСМ да извърши уговорките си към България са прекомерно дребни.

" Конституцията към този момент един път беше изменяна по искане на Гърция. Сега мощно се колебая, че ще се намерят дружелюбни депутати от ВМРО-ДПМНЕ. Вписването на българите в Конституцията не взема решение кой знае какви проблеми на българската общественост. Оттеглихме 3/4 от възраженията ни, които са безусловно основателни. Най-големият пестник за всички нас е европейската легитимация на македонския език и нация ", съобщи той.

По думите му България ще продължи да има забележка, на която евентуално никой няма да обръща внимание. А македонският език евентуално ще се учи като лингвистика в европейските градове и ще останем самотни в отстояването на истината, че това е районна форма на книжовния български език.

Според Веселинов сме станали очевидци на групово изменничество в Народното събрание. От Вътрешна македонска революционна организация се убеждавали политическите групи да не се върви към този вид, като са били уверявани, че няма да има оттегляне от позицията на България. Той е уверен, че решението на Народното събрание ни е взето под външен напън.

" Българските условия са позитивен щрих към другояче грозната картина на националното изменничество. Това е послушанието на нашата политическа класа пред Съединени американски щати и в по-малка степен на Европейски Съюз, който приглася на тези ползи. България беше в позиция да отбрани една идея, която в исторически проект няма кой да сложи под подозрение, само че не го направи. Най-вероятно това е обвързвано с сегашно или бъдещо изразходване на власт ", изясни Веселинов пред Bulgaria ON AIR.

Tой означи, че в Народното събрание има политици, които са подвластни от други посолства.

" Със сигурност отиваме към избори, чийто резултат е без значение, тъй като отново някъде някой ще подреди проатлантическо и проевропейско болшинство. Сега е моментът президентът да внесе план за смяна в Конституцията и ръководството да се избира директно от хората. И правосъдната власт би трябвало да бъде изменена. Това минава през Велико Народно заседание ", сподели още Веселинов.

Според него " Продължаваме промяната " не са свършили нищо в 6-те месеца, в които управляваха. 10 милиарда коства некадърното ръководство - не съумяха да овладеят инфлацията, рецесиите с газа и тока, посочи Веселинов.

" Обществото ще се разсъни в по-късните зимни месеци, когато напълно изтънее джобът. Тогава ще бъдат следващите избори ", предвижда той.

Копирано от standartnews.com
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР