Северна Македония, Финландия и България са сред най-зависимите от руски

...
Северна Македония, Финландия и България са сред най-зависимите от руски
Коментари Харесай

България сред трите най-зависими от руския газ държави ТАБЛИ...

Северна Македония, Финландия и България са измежду най-зависимите от съветски газ стопански системи на Стария континент, излиза наяве от данни на European Union Agency for the Cooperation of Energy Regulators. Северна Македония употребява на 100% съветски газ, а Финландия – 94%. Нуждите на България се покриват пък на към 77% преди всичко от газ от Русия /виж таблицата/.



Точно сега Съединените щати и Европейски Съюз работят по тактика за заменяне на доставките на природен газ за Европа, в случай че Русия спре кранчето вследствие на опълчването със западните сили във връзка с Украйна.

Според последните налични данни за огромните европейски стопански системи Германия внася към половината от своя газ от Русия, до момента в който Франция получава единствено една четвърт от доставките си от страната. Най-големият източник на френски газ е Норвегия, която доставя 35 % от него. Италия също ще бъде измежду най-засегнатите страни с 46% взаимозависимост от съветски газ, написа investor.bg.

Обединеното кралство е в друго състояние, защото черпи половината от доставките си на газ от вътрешни източници и внася най-вече от Норвегия, а също и от Катар. Испания също не е в листата на главните клиенти на Русия, като най-големите търговски сътрудници на страната са Алжир и Съединени американски щати.

Така, в случай че бъдат въведени нови наказания против съветския президент Владимир Путин персонално или против страната му, това може да провокира енергийна рецесия на континента заради зависимостта на огромна част от Европа от съветския газ, който идва на континента по тръбопроводи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР