Северна Македония е спряла финансовата подкрепа за най-стария конкурс за

...
Северна Македония е спряла финансовата подкрепа за най-стария конкурс за
Коментари Харесай

Абсурдно! Спряха финансирането на детски конкурс в Битоля заради „фашистки“ пари от българин

Северна Македония е спряла финансовата поддръжка за най-стария конкурс за детско изкуство в Света Мал Битолски Монмартр и Световната детска художествена галерия " Битоля, оповестява Българска национална телевизия.
Прочетете още
Организаторите не знаят каква е повода за отхвърли. Въпреки това, събитията се организират благодарение на доктор Милен Врабевски, ръководител на Фондация " Българска памет ".

Специално за Българска национална телевизия ръководителят на Детското художествено студио „ Св. Св. Кирил и Методий “ Славчо Неделковски изясни, че огромна поддръжка получават от сътрудници.

Той уточни, че македонската страна не финансира и пътешестване на дете от Битоля, с цел да получи премия във Франция. Неделковски приканва политиците да вземат решение въпросите си без да наместват и младото потомство:

" Ние работим с деца и сме надалеч от политиката. Нашата съществена задача е те да рисуват. Това, че някои желаят да го политизират, изключително националистите и от една и от другата страна на границата - съществено на всички ни пристигна до гуша. Ние не знаем какво желаят хората. В Битоля в този момент се виждат забавни изявления на медии, които приказват за фашистки пари. Аз считам, че би трябвало да си вземат решение тези въпроси, където им е мястото - политиката, а да оставят децата и организациите и хората, които желаят да оказват помощ като господин Милен Врабевски, да вършим нашата активност. "

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР