Северна Македония, Албания и други страни в региона трябва да

...
Северна Македония, Албания и други страни в региона трябва да
Коментари Харесай

Пендаровски свиква среща на Западните Балкани заради отказа на ЕС да преговаря


Северна Македония, Албания и други страни в района би трябвало да продължат по европейския път, защото няма опция. Това съобщи президентът на Северна Македония Стево Пендаровски на взаимна конференция с албанския си сътрудник Илир Мета в Тирана, съобщи Българска национална телевизия, базирайки се на БГНЕС.

Пендаровски предлага страните от Западните Балкани да проведат изключителна среща на върха, с цел да обсъдят разширението на Европейски Съюз и добросъседските връзки и да обсъдят всички други възможности за интеграция в Европейски Съюз. Ако бъде контрактувано, хазаин на срещата на върха ще бъде Северна Македония.

Пендаровски съобщи, че е уведомил Мета за срещата на управлението в Скопие и за консенсуса на страната да продължи по европейския път и да провежда предварителни парламентарни избори.

Двамата държавни глави се договориха да насърчат всички политически участници да продължат по европейската стратегия, а водачите на Европейски Съюз обявиха, че договарянията със страни в района са инвестиция в непоклатимост и разцвет.

Отношенията сред Скопие и Тирана македонският президент дефинира като отлични, а съдействието - като интензивно и ползотворно.

Пендаровски и Мета бяха безапелационни, че положителното политическо съдействие би трябвало да продължи, само че акцентът в бъдеще би трябвало е върху стопанската система.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР