Северна Корея заяви, че успешно е изпитала междуконтинентална балистична ракета

...
Северна Корея заяви, че успешно е изпитала междуконтинентална балистична ракета
Коментари Харесай

Северна Корея е тествала нова балистична ракета

Северна Корея съобщи, че сполучливо е изпитала междуконтинентална балистична ракета с твърдо гориво, което държавните медии дефинираха като основен пробив за опциите на страната за нуклеарна контраофанзива, съобщи Агенция Франс Прес.

Южнокорейските военни обявиха, че Северът евентуално е тествал нов вид балистична ракета, като изстрелването за малко е провокирало заповед за евакуация в някои елементи на Япония.

На фотоси, оповестени от държавните медии, се вижда по какъв начин водачът Ким Чен Ун - съпроводен от дребната си щерка - следи по какъв начин черно-бялата ракета се взривява в облак пушек и се усмихва в наслада след хипотетично сполучливото изстрелване.

„ В четвъртък беше изстреляна тестово нов вид междуконтинентална балистична ракета " Хвасон-18 “ като главно средство за стратегическа военна мощ ", съобщи формалната Корейска централна осведомителна организация (KCNA).

„ Целта на пробното изстрелване беше да се удостовери работата на мощните многостепенни мотори с твърдо гориво, технологията за делене на стъпалата и надеждността на системите за ръководство с разнообразни функционалности, както и да се оцени военната успеваемост на новата стратегическа оръжейна система ", се добавя в известието.

Ким съобщи, че новото оръжие " доста ще реорганизира стратегическото ни въздържане и ще ускори успеваемостта на нуклеарното ни противопоставяне ", съгласно KCNA.

„ Ще нанасяме удари със смъртоносна мощ и ще отговаряме нападателно, до момента в който врагът не се откаже от празната си тактика и неуместно държание и по този начин ще страда в безконечен боязън “, добави той.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР