Северна Корея започна да демонтира съоръженията на територията на ядрения

...
Северна Корея започна да демонтира съоръженията на територията на ядрения
Коментари Харесай

Северна Корея започна да демонтира ядрени съоръжения

Северна Корея стартира да демонтира оборудванията на територията на нуклеарния си полигон Пхунгери в североизточната част на страната, преди той да бъде закрит. Това се споделя в оповестен на уеб страницата 38 North доклад на изследователската група при университета " Джон Хопкинс ", съобщи БГНЕС.
" Търговски сателитни фотоси от 7 май демонстрират, че демонтажът на изпитателния полигон към този момент е почнал. Съборени са няколко здания от оперативното обезпечаване, ситуирани покрай северния, западния и южния вход ", се споделя в отчета.
Според специалистите отчасти са демонтирани релсите за вагонетките, които водят от тунелите до местата за скупчване на изкопания материал.
В същото време " други по-значими уреди остават недокоснати към този момент ", а " входовете на тунелите също остават отворени ". От 38 North допускат, че това е обвързвано с идните събития по общественото затваряне на Пхунгери, планувано за края на май. Те ще включват и взривяване на тунелите. На събитията ще могат да участват публицисти от Китай, Русия, Англия, Южна Корея и Съединени американски щати.
Междувременно Северна Корея предложи на Южна Корея да бъде извършена среща на високо равнище на следващия ден, 16 май.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР