Северна Корея успешно проведе статични тестове на нов двигател с

...
Северна Корея успешно проведе статични тестове на нов двигател с
Коментари Харесай

Северна Корея тества „нов тип двигатели с твърдо гориво“ с твърдо гориво за IRBM

Северна Корея сполучливо организира статични проби на нов мотор с твърдо гориво за своите неразрешени балистични ракети със междинен обхват (IRBM), съгласно държавни медии.

Страната „ още веднъж създаде мотори с твърдо гориво с висока двигателна сила от нов вид за междинни балистични ракети, които са от значимо стратегическо значение “, заяви формалната Корейска централна новинарска организация (KCNA) в сряда.

< h2 class= " more-on__heading " > Продължавайте да четете лист от 4 елементаСеверна Корея споделя, че затваря задгранични задачи като част от нейните „ постоянни каузи “ Северна Корея изпраща на Русия артилерийски снаряди за сателитни препоръки: Южна Корея Руският министър Лавров посещава Северна Корея на фона на изказвания за военно съдействие Ким на Северна Корея пожелава победа на съветския Путин против „ империалистите “ завършек на списъка

„ Тестът даде сигурна гаранция за надеждно ускорение на развиването на системата IRBM от нов вид “, сподели KCNA, добавяйки, че тестванията са извършени на 11 и 14 ноември.

Военни анализатори споделят, че ракетите с твърдо гориво са по-лесни и по-безопасни за работа и изискват по-малко логистична поддръжка, което ги прави по-трудни за разкриване от оръжията с течно гориво.

Северна Корея извърши голям брой проби на оръжия през последните години, в това число първата си междуконтинентална балистична ракета с твърдо гориво (ICBM) и „ нов вид “ изстрелвана от подводница балистична ракета (SLBM), както водачът Ким Чен Ун ускорява напъните си за модернизиране на армията на страната. На страната е неразрешено да прави тествания на балистични ракети под глобите на Организация на обединените нации.

Генералното ракетно бюро на Северна Корея съобщи, че неотдавнашните проби са от значително значение за възстановяване на стратегическите офанзивни качества на армията в светлината на „ сериозната и нестабилна среда за сигурност, пред която е изправена страната “ и „ злобното “ скрито съглашение на нейните врагове, сподели KCNA.

Съобщението пристигна, когато съветска делегация, водена от министъра на естествените запаси на Москва Александър Козлов, беше в Пхенян, с цел да организира диалози по въпроси от търговията до стопанската система, науката и технологиите.

Нарастващото военно съдействие сред двете страни е източник на безпокойствие, като държавите-членки на Организация на обединените нации, налагащи примирието в Корейската война, обявиха тази седмица, че са загрижени, че Русия и Китай оказват помощ на Северна Корея да разшири военния си потенциал, като разрешават на Пхенян да избегне Санкции на Организация на обединените нации.

Съединените щати също по този начин обявиха, че Северна Корея изпраща оръжия на Русия за потребление в Украйна и че Москва дава на Пхенян техническа военна поддръжка.

Северна Корея също се пробва да пусне боен шпионски спътник в орбита – изпитание, което към този момент се провали два пъти – и Южна Корея сподели, че Москва й дава галактическата технология, с цел да помогне.

Северна Корея и Русия отхвърлиха да има покупко-продажби с оръжия, макар че дадоха обещание да задълбочат военното съдействие.

Ким Чен Ун пътува до източна Русия през септември, където организира среща на върха с съветския президент Владимир Путин на космодрума Восточний и по-късно посети оръжейни фабрики, както и военноморската база във Владивосток.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР