Северна Корея се е сдобила с втора интернет връзка благодарение

...
Северна Корея се е сдобила с втора интернет връзка благодарение
Коментари Харесай

Северна Корея се е сдобила с втора интернет връзка благодарение на Русия


Северна Корея се е сдобила с втора интернет връзка с помощта на Русия, което би могло да навреди на напъните на Съединени американски щати да изолират тази страна, съобщи Франс прес.

Връзката е била построена от съветската държавна компания ТрансТелеКом. Активирането й е било открито в неделя от анализатори на компанията Дим Ризърч, която следи киберсвързаността по света.

Новата интернет връзка се прибавя към връзката, открита от китайската компания Чайна Уником. Тя ще даде на Пхенян по-голяма устойчивост при положение на възможни офанзиви против инфраструктурата на интернет мрежата й, предвижда Брай Боуланд, представител на американската компания за киберсигурност ФайърАй.

Неотдавна в. " Вашингтон пост " написа, че Съединени американски щати са направили офанзиви против севернокорейски хакери, целящи да ги лишат от достъпа до интернет. Операцията е завършила предходната събота.

Северна Корея има звено със експерти по хакерските атаки, наброяващо 6800 души, съгласно южнокорейското министерство на защитата. Това звено е упреквано за доста хакерски атаки по света, по-специално за тази през 2014 година против филмовата компания Сони Пикчърс.

Но единствено с една интернет връзка към външния свят Северна Корея е изключително уязвима на хакерски офанзиви. С втората интернет линия ще бъде доста по-трудно тя да бъде лишена тотално от интернет, считат анализатори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР