Северна Корея разкритикува решението на САЩ да достави на Украйна

...
Северна Корея разкритикува решението на САЩ да достави на Украйна
Коментари Харесай

Сестрата на Ким Чен-ун критикува САЩ заради Украйна

Северна Корея разкритикува решението на Съединени американски щати да достави на Украйна съвременни бойни танкове , с цел да ѝ помогне да отблъсне съветското настъпление, като означи, че Вашингтон провокира ескалация на една злокобна прокси война, с цел да унищожи Москва, съобщи Асошиейтед прес.

Думите на Ким Йо-чен, авторитетната сестра на севернокорейския водач Ким Чен-ун, приказват за все по-задълбочаващата се поддръжка на Пхенян за Русия във войната с Украйна в миг, когато Северна Корея се конфронтира със Съединени американски щати и азиатските им съдружници поради своята лична, разрастваща се нуклеарна ракетна стратегия.

Изказването на Ким Йо-чен беше публикувано от севернокорейската новинарска организация КЦТА, откакто американският президент Джо Байдън заяви преди два дни, че Съединени американски щати ще изпратят 31 танка " М1 Ейбрамс " на Украйна, отбелязва Асошиейтед прес.

Според Ким Йо-чен администрацията на Байдън " още повече минава алената линия " , като дава зелена светлина за изпращането на главните си танкове в Украйна и това решение отразява " злокобното желание на Съединени американски щати да осъществят своята хегемонистична цел за ескалация на прокси войната за заличаване на Русия ".

" Съединените щати са нарушителят , който основава сериозна опасност и предизвикателство за стратегическата сигурност на Русия, и тласка обстановката в региона към сегашната сериозна фаза ", сподели сестрата на севернокорейския водач. И добави, че Северна Корея постоянно ще е на страната на Русия .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР