Северна Корея прекъсва икономическите връзки с Южна Корея. Постоянният комитет

...
Северна Корея прекъсва икономическите връзки с Южна Корея. Постоянният комитет
Коментари Харесай

Северна Корея прекъсва икономическите връзки с Южна Корея

Северна Корея прекъсва икономическите връзки с Южна Корея. Постоянният комитет на Върховното национално заседание на КНДР, най-висшият законодателен и внушителен орган на страната, реши да анулира всички закони за икономическо съдействие с Южна Корея.

Съгласно решението на Постоянния комитет в КНДР, законите за междукорейското икономическо съдействие, за специфичната зона за интернационалните турове до планината Кумган (разположена на територията на КНДР – бел.ред.). И разпоредбите за нейното използване, както и други съглашения за икономическо взаимоотношение сред Севера и Юга, станаха невалидни.

Законът за междукорейското икономическо съдействие, признат през 2005 година, се смята за основа на икономическите връзки сред двете страни. А Законът за специфичната зона на планината Кумган (туристически план на планината Кумган – бел. ред.), признат през 2011 година, съдържа детайлности за вложенията в района от южни и задгранични субекти.

Този ход идва по-малко от месец, откакто Северна Корея реши да ликвидира личните си организации. Които се занимаваха с междукорейските въпроси, като Националния комитет за спокойно обединяване на отечеството. А също и Агенцията за икономическо съдействие и туристическа организация, която организираше обиколки до живописните места Планината Кумганг на територията на КНДР. Тя годишно притегля съвсем 2 милиона южнокорейски туристи.

Северна Корея изостави концепцията за обединяване на Кореите

Северна Корея дейно изостави концепцията за обединяване на Кореите, която беше подхранвана повече от 70 години от ръководещия режим на Ким. В  края на предходната година, когато актуалният водач Ким Чен-ун разгласи междукорейските връзки като връзки сред две враждебни страни. И даде обещание да разбие цялата територия на Южна Корея при положение на непредвидени условия.

Ким също подреди да се промени конституцията на КНДР и да се отстрани от нея наредбата за обединяване с Юга.

След това Пхенян стартира офанзива против всичко, обвързвано с междукорейските връзки, по-специално в Северна Корея бяха премахнати всички организации, символичната „ Арка на обединяването “, издигната от бащата на настоящия деспот, беше разрушена и те започнаха едностранно да се отдръпват от съглашения със Сеул.

Министерството на обединяването на Южна Корея, което дава отговор за междукорейските въпроси, съобщи, че анулацията на законите е предстояща. И предизвести, че този ход в допълнение ще изолира Северна Корея.

Служител на министерството сподели пред кореспонденти, че държавното управление сега няма проект за реакция. Като акцентира, че междукорейските съглашения за икономическо съдействие не изтичат с едностранното решение на Пхенян.

Както оповестява Ukrinform,  водачът на Северна Корея Ким Чен-ун прикани за подсилване на флота. За да се форсира подготовката за война и да се отбрани морският суверенитет на страната.

Източник:Превод:

За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News Showcase

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР