Северна Корея представлява заплаха за света, защото постоянно развива и

...
Северна Корея представлява заплаха за света, защото постоянно развива и
Коментари Харесай

Сеул: КНДР разработва и усъвършенства ядрени оръжия

Северна Корея съставлява опасност за света, тъй като непрекъснато развива и усъвършенства ядрените си оръжия, предизвести Президентът на Южна Корея.

В диалог с кореспонденти в Сеул президентът Юн Сук-йол съобщи, че Пхенян няма какво да завоюва от устрема си да създава нуклеарни оръжия.

" Северна Корея непрекъснато развива и усъвършенства нуклеарните си оръжия и заплашва освен Република Корея, само че и света, само че считам, че тя няма какво да завоюва от нуклеарните оръжия ", цитира организацията думите на Юн, предадени от Анадолската организация.

Забележките му пристигнаха ден откакто Северна Корея разгласи, че е провела двуседмични военни учения, като е мобилизирала " тактически нуклеарни оръжия ", и още веднъж отхвърли всевъзможен разговор с Южна Корея и Съединени американски щати.

Юн също по този начин увери обществеността си да не се тормози. Въпреки това той съобщи, че нуклеарната опасност става все по-сериозна с всеки минал ден и страната му ще бъде подготвена да отговори на нея дружно със Съединени американски щати и Япония.

На 10 октомври водачът на опозицията в страната Лий Дже Мюн разкритикува взаимните военни учения със Съединени американски щати и Япония и ги назова ход за легитимиране на японските сили за самозащита като постоянна войска.

" Не можем да си представим деня, в който японски военни ще нахлуят на Корейския полуостров и над полуострова още веднъж ще се вее знамето на Изгряващото слънце, само че това може да се случи ", цитира организацията думите на Ли. Той предизвести, че сходен боен съюз може да тласне района към огнище на напрежение.

Президентът Юн обаче отхвърли опасенията на опозиционния водач и съобщи: " Това терзание не може да бъде целесъобразно пред опасността от нуклеарни оръжия? Това е, което мисля. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР