Северна Корея обяви днес, че ще организира церемония за разрушаване

...
Северна Корея обяви днес, че ще организира церемония за разрушаване
Коментари Харесай

Северна Корея обяви датите, на които ще разруши ядрения си полигон Пунгери

Северна Корея разгласи през днешния ден, че ще провежда гала за разрушение на своя нуклеарен полигон Пунгери, която ще се състои в интервала 23-25 май, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция. " Асошиейтед прес " отбелязва, че това ще бъде трагично, само че и знаково събитие в навечерието на срещата на върха сред севернокорейския водач Ким Чен-ун и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп на 12 юни в Сингапур.

Севернокорейското министерство на външните работи заяви, че всички тунели на полигона, който се намира в североизточната част на страната, ще бъдат разрушени с взривяване. Отстранени ще бъдат и всички наблюдателски и проучвателен уреди, както и наземната защита.

Северът съобщи, че има намерение да предложения и публицисти, които да участват на разрушаването. Те ще са единствено от Съединени американски щати, Южна Корея, Китай, Русия и Англия.

Датата, на която ще бъде опустошен полигонът, ще зависи от метеорологичните условия. В момента Пхенян прави техническите мерки за събитието.

На среща с южнокорейския президент Мун Дже-ин предишния месец Ким разгласи, че има намерение да закрие нуклеарния полигон.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР