Северна Корея изстреля няколко ракети към морето, като най-вероятно става

...
Северна Корея изстреля няколко ракети към морето, като най-вероятно става
Коментари Харесай

Северна Корея пак с ракетни тестове

Северна Корея изстреля няколко ракети към морето, като най-вероятно става въпрос за крилати ракети, съгласно южнокорейските военни, съобщи БГНЕС
" Многобройни снаряди ", изстреляни от Мунчон в източната част на страната, се считат за " крилати ракети с дребен обхват на деяние ", се споделя в известие на Съвместния щаб в Сеул, представено от Агенция Франс Прес.
Тестът идва ден преди КНДР да означи 108-годишнината от рождението на своя създател Ким Ир Сен, дядо на настоящия водач Ким Чен Ун. Той идва и ден преди провеждането на парламентарните избори в Юга и във време, когато вниманието на света е ориентирано значително върху пандемията от ковид, за която Пхенян упорства, че до момента заобикаля изцяло.
През последните години Северът неведнъж е тествал балистични ракети. Неговият боеприпас включва ICBM (междуконтинентални балистични ракети), които са в положение да доближат до континенталната част на Съединени американски щати. За разлика от тях, крилатите ракети покриват дребна височина - от време на време единствено на няколко метра над повърхността, което ги прави сложни за разкриване. Понякога мощно маневрени, те се нуждаят от усъвършенствани системи за ориентиране, с цел да ги приведат към задачите им.
Днешните ракети са изстреляни над Японско море, известно още като Източно море, преди да слязат към водата.
Северът е обект на голям брой наказания на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации поради неразрешените си оръжейни стратегии. През последните месеци той организира серия проби на оръжие, постоянно описвани като ракетни системи с голям брой изстрелвания, до момента в който други ги назовават балистични ракети.
Пхенян е изстрелвал крилати ракети и в предишното. През юни 2017 година той приветства сполучливия тест на това, което назова " нов вид крилати ракети повърхност-море ", предопределени да ударят " всяка вражеска група от бойни кораби ", заплашваща Северна Корея. Това изстрелване удари цели в Японско море и се организира в седмицата, откакто два американски самолетоносача, " Карл Винсън " и " Роналд Рейгън ", участваха във военноморски маневри в региона. Тези ракети прелетяха към 200 километра, което съгласно анализаторите е усъвършенстване спрямо тест през 2015 година с полет единствено на 100 километра.
Разговорите сред Пхенян и Вашингтон значително са в невъзможност, откакто срещата на върха в Ханой се провали през февруари предходната година на фона на несъгласията за облекчение на глобите и това, от което КНДР би трябвало да се откаже в подмяна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР