Северна Корея изстреля две балистични ракети с малък обсег към

...
Северна Корея изстреля две балистични ракети с малък обсег към
Коментари Харесай

Изстреляните от КНДР ракети прелетели 240 км на височина от 35 км

Северна Корея изстреля две балистични ракети с дребен обхват към Японско море, оповестиха от генщаба на Южна Корея, осведоми " Йонхап ".

От армията на Южна Корея подчертаха, че това е първият тест от предизвестието на Пхенян по-рано тази година, че има " ново стратегическо оръжие ". Това е първото тестване и на оръжие от страна на КНДР за 2020 година

Ракетите са изстреляни от региони наоколо до източния крайбрежен град Уънсан в североизточна посока в 12,37 часа локално време в период от 20 секунди, прецизираха от генщаба и допълниха, че са прелетели 240 километра на оптималната височина от 35 километра.

Разузнавателните служби на Южна Корея и Съединени американски щати проучват изстреляните ракети. Намираме сходни характерности на изстреляните през днешния ден и изстреляните през предходната година, разгласи представител на южнокорейската войска. Източникът разясни, че наподобява ракетите са били изстреляни от самоходна ракетна установка.

По време на 13 тествания на оръжия през 2019 година Пхенян сподели няколко типа балистични ракети с дребен обсег, в това число такива като версия на съветската " Искандер ", реактивна система за залпов огън и като американски оперативно-тактически ракетен комплекс ATACMS.

Смята се, че КНДР продължава учения с бойни стрелби, сподели източникът, като има поради военни игри, които Северна Корея организира в петък под управлението на водача Ким Чен-ун. Игрите през зимния интервал се чака да продължат до края на този месец.

Не е ясно дали Ким е следил днешния тест.

За последно КНДР изстреля два снаряда от реактивна система за залпов огън на 28 ноември 2019 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР