Северна Корея изстреля днес три балистични ракети с малък обсег

...
Северна Корея изстреля днес три балистични ракети с малък обсег
Коментари Харесай

Пхенян изстреля още три балистични ракети с малък обсег към Японско море

Северна Корея изстреля през днешния ден три балистични ракети с дребен обхват по посока на Японско море, обявиха южнокорейските въоръжени сили, представени от южнокорейската новинарска организация Йонхап, представена от Българска телеграфна агенция.   Информацията за изстрелването на трите ракети бе обявена единствено час откакто Пхенян разкритикува решението на Сеул и Вашингтон да удължат периода на взаимните си военновъздушни учения и го окачестви като " доста рисков и неправилен избор ".

Южнокорейският общоприет щаб разгласи, че Северна Корея е изстреляла ракети, само че не разкри елементи по отношение на изстрелването.
Това е четвъртият път, в който Пхенян изстрелва ракети през днешния ден, отбелязва Йонхап.   По-рано през днешния ден КНДР изстреля други три ракети, за една от които се допуска, че е била междуконтитентална балистична ракета " Хвасон-17 ". За останалите две се счита, че са били ракети с дребен обхват, напомня ТАСС.   Ден по-рано Северна Корея изстреля рекордните 23 ракети, една от които падна покрай крайбрежията на Южна Корея. Тези дейности на Пхенян бяха разкритикувани от Вашингтон, Сеул и Токио.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР