Северна Корея изстреля балистична ракета с малък обсег към източните

...
Северна Корея изстреля балистична ракета с малък обсег към източните
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля ракета след заплаха за по-ожесточен военен отговор

Северна Корея изстреля балистична ракета с дребен обхват към източните си води в четвъртък , часове откакто Северът заплаши да даде " по-ожесточен " боен отговор на Съединени американски щати, които ускоряват уговорката си за сигурност към своите съдружници Южна Корея и Япония, предава Associated Press.

Ракетата, изстреляна от северния източен крайбрежен регион Вонсан е паднала във водите сред Корейския полуостров и Япония, съгласно прилежащите страни. След следващата провокация южнокорейските, американските и японските военни бързо осъдиха изстрелването, което съгласно тях заплашва стабилността в района.

Това беше първото изстрелване на балистична ракета от Северна Корея за осем дни и последното в серията тествания през последните месеци. По-рано Северна Корея сподели, че някои от тестванията са симулации на нуклеарни офанзиви против цели на Южна Корея и Съединени американски щати . Много специалисти споделят, че Северна Корея в последна сметка ще желае да усъвършенства нуклеарния си потенциал, с цел да изтръгне по-големи отстъпки от противниците си.

Севернокорейската ракета, изстреляна в четвъртък, е прелетяла към 240 километра на оптималната надморска височина от 47 километра, сподели Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея. Той назова изстрелването " сериозна провокация ", която подкопава мира и сигурността на Корейския полуостров.

По-рано в четвъртък външният министър на Северна Корея Чое Сон-хуи предизвести, че  ще направи напрежението на Корейския полуостров " по-непредсказуемо ".

Изявлението на Чое беше първият формален отговор на Северна Корея на тристранната среща на върха на президента на Съединени американски щати Джо Байдън с неговите сътрудници от Южна Корея и Япония в коридорите на районна среща в неделя в Камбоджа. В взаимното си изказване тримата водачи остро осъдиха и се съгласиха да работят дружно за подсилване на възпирането. Байдън удостовери уговорката на Съединени американски щати да пази Южна Корея и Япония с цялостен набор от качества, в това число нуклеарни оръжия .

" Колкото по-настойчиви са Съединени американски щати към " подсиленото предложение за разширено въздържане " на своите съдружници и колкото повече те ускоряват провокативните и блъфиращи военни дейности на Корейския полуостров и в района, толкоз по-ожесточено ще бъде военното противопоставяне (на Северна Корея) съразмерно на техните дейности - сподели Чое. " Това ще съставлява по-сериозна, реалистична и неизбежна опасност за Съединени американски щати и техните васални сили. "

Чоу не сподели какви стъпки може да предприеме Северна Корея, само че добави, че " Съединени американски щати ще знаят добре, че играят хазарт, за което сигурно ще съжаляват ".

Министерството на защитата на Южна Корея съобщи, че задачата на тристранната среща на върха е била да координира взаимен отговор за ограничение и въздържане на увеличаващите се нуклеарни и ракетни закани от Северна Корея . Говорителят Мун Хон-сик сподели пред кореспонденти, че съдействието в региона на сигурността сред Сеул, Вашингтон и Токио способства за укрепването на разширеното въздържане на Съединени американски щати по отношение на техните съдружници.

Министерството на защитата на Япония съобщи, че многократните изстрелвания на ракети от Северна Корея заплашват мира и сигурността на Япония, района и интернационалната общественост.

След изстрелването Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея сподели, че южнокорейските и американските военни са организирали учения за противоракетна защита по-рано в четвъртък , с цел да ревизират общата подготвеност за севернокорейски провокации. Но южнокорейски военни чиновници отхвърлиха да дават спомагателни детайлности за ученията, в това число дали те към този момент са били планувани или са проведени след разкриване на признаци за идно изстрелване на севернокорейска ракета.
 КНДР продължава да смята ученията на Юга и Съединени американски щати за провокация
КНДР продължава да смята ученията на Юга и Съединени американски щати за провокация

След серията ракети, които Северът изстреля през последните дни

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР