Северна Корея и САЩ трябва да потърсят предварително споразумение за

...
Северна Корея и САЩ трябва да потърсят предварително споразумение за
Коментари Харесай

Южна Корея предлага САЩ и КНДР да сключат предварително споразумение

Северна Корея и Съединени американски щати би трябвало да потърсят авансово съглашение за нуклеарно разоръжаване , което включва преустановяване на нуклеарната стратегия на КНДР в подмяна анулация на някои наказания. Това прикани министър председателят на Република Корея, представен от " Ройтерс ".
 Посланикът на КНДР в Кувейт избягал в Република Корея
Посланикът на КНДР в Кувейт избягал в Република Корея

Дипломатът е избягал в Южна Корея през септември 2019 година

Чун Се-кьон даде първото си изявление за непозната медия, откогато пое поста преди година. Той означи пред информационната организация, че е належащо " изобретателно " мислене и взаимно насърчаване , с цел да се възобновят договарянията и да се предотврати още един неуспех.

Севернокорейският водач Ким Чен-ун и някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп дадоха обещание да изградят нови връзки и да работят за нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров на ., само че
 Огромен спад на избягалите от КНДР
Огромен спад на избягалите от КНДР

През предходната година са избягали единствено 229 спрямо 1047 през 2019 година

КНДР предложи да демонтира главния си нуклеарен комплекс в подмяна анулация глобите на Организация на обединените нации, само че Съединени американски щати желаеха Пхенян да съобщи нуклеарните оръжия.

" Можем да стартираме със заледяване на всички нуклеарни действия и понижаване на някои аспекти от тяхната стратегия. Би било най-добре, в случай че можем да се отървем от всичко един път и вечно, само че няма да е елементарно и ние се нуждаем от опция ", сподели южнокорейският министър председател.
 80% спад на търговията сред КНДР и Китай през 2020 година
80% спад на търговията сред КНДР и Китай през 2020 година

Китай е главният съдружник на Северна Корея

Новата администрация на президента на Съединени американски щати Джо Байдън към момента не е обявявала новата си политика към КНДР. Байдън сподели на президентски спор през октомври, че се срещне с Ким единствено в случай че КНДР се откаже от нуклеарните оръжия.

Чун Се-кьон разяснява още, че анулация на някои наказания може да помогне за обновяване на договарянията.
 Тръмп забрани пазаруването на дронове от Русия, Китай, Иран и КНДР
Тръмп забрани пазаруването на дронове от Русия, Китай, Иран и КНДР

Американският президент не изясни претекстовете за решението си

" Южна Корея и Съединени американски щати знаят какво желае Северна Корея ", акцентира министър-председателят.

Само преди дни президентът на Република Корея Мун Дже-ин прикани Байдън да гради върху постигнатия прогрес сред Ким и Тръмп.

Но за първи път представител на Южна Корея разкрива детайлности за евентуално краткотрайно съглашение , което Съединени американски щати и КНДР би трябвало да търсят.

Чун Се-кьон означи още, че администрацията на Байдън може да предприеме нова политика, само че сподели интерес към въпроса за КНДР и в последна сметка ще търси договаряния.
 КНДР организира боен церемониал, сподели балистична ракета с подводно базиране
КНДР организира боен церемониал, сподели балистична ракета с подводно базиране

Парадът се състоя на площад " Ким Ир Сен " след 8-дневния Конгрес

" Всеки знае, че казусът не може да се позволи без разговор . Нашата задача е да излезем с изобретателни хрумвания, тъй че допустимо най-бързо да се провеждат диалози ", разясни министър председателят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР