Северна Корея и нейният лидер Ким Чен-ун изобщо не се

...
Северна Корея и нейният лидер Ким Чен-ун изобщо не се
Коментари Харесай

Помпео: КНДР не се притеснява от военното присъствие на САЩ

Северна Корея и нейният водач Ким Чен-ун въобще не се тормозят от военното наличие на Съединени американски щати в Южна Корея. Това твърди някогашният държавен секретар на Съединени американски щати Майк Помпео в книгата си, оповестена във вторник, заяви " Йонхап ".

Те по-скоро считат американските войски в Южна Корея за отбрана против китайското владичество, съгласно Помпео.

Помпео сподели, че севернокорейският водач е повдигнал въпроса за взаимните военни учения на Съединени американски щати и Южна Корея по време на първата им среща в Пхенян.

" Намекнах, че той е бил малко двуличен, с цел да се разтревожи за тях, като се има поради по какъв начин неговите самолети и ракети можеха за минути, или може би секунди, да опустошат град Сеул, Южна Корея, град с 10 милиона души и единствено няколко десетки километра от демилитаризираната зона ", написа той.

Помпео посети КНДР по време на срещата на върха сред Съединени американски щати и Северна Корея, която докара до три исторически срещи сред тогавашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп и севернокорейския водач през 2018 година и 2019 година Съединени американски щати разполагат с към 28 500 бойци, ситуирани в Южна Корея.

Помпео сподели, че също е споделил на Ким, че Китайската комунистическа партия (ККП) " поредно е казвала на Съединените щати, че американските сили , напускащи Южна Корея, ще създадат ръководителя Ким благополучен ".

" При това Ким се засмя и удряше по масата от чиста наслада, възкликвайки, че китайците са лъжци, написа Помпео. Той (Ким) сподели, че има потребност от американците в Южна Корея, с цел да го отбрани от ККП, и че ККП има потребност от американците, с цел да могат да се отнасят към полуострова като към Тибет и Синцзян ", добави той.

Помпео също предложи на американските политици: " разширението на ракетния и наземния потенциал на Съединени американски щати на Корейския полуостров въобще няма да тормози севернокорейците ".

Бившият държавен секретар сподели, че Ким е поел три уговорката по време на късото си посещаване в Пхенян.

" Той се ангажира изцяло да се отърве от нуклеарните си оръжия, като сподели, че те са голямо икономическо задължение и трансформират нацията му в парий в очите на света ", сподели Помпео.

" Освен това той се ангажира да наложи мораториум върху своите нуклеарни и ракетни стратегии за развиване. Той също по този начин се ангажира да се срещне с президента Тръмп ", добави той.

Ким и Тръмп организираха първата по рода си среща на върха САЩ-Северна Корея в Сингапур през юни 2018 година, два месеца откакто Пхенян разгласи самоналожен мораториум върху нуклеарни опити и проби на балистични ракети с огромен обхват.

Втората среща на върха сред Тръмп и Ким, извършена във Виетнам през февруари 2019 година, приключи без договорка. Двамата се срещнаха още веднъж за малко в демиитаризираната зона по време на пътуването на Тръмп до Сеул през юни 2019 година, само че срещата още веднъж завърши без никакъв прогрес.

Северна Корея приключи самоналожения си мораториум върху тестване на оръжия предходната година, изстрелвайки 69 балистични ракети, в това число осем междуконтинентални балистични ракети, заменяйки предходния си връх от 25 балистични ракети, изстреляни за една година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР