Северна Корея е извършила предполагаем неуспешен ракетен тест, според армията

...
Северна Корея е извършила предполагаем неуспешен ракетен тест, според армията
Коментари Харесай

Южна Корея обвинява Северна Корея, че е изстреляла ракета към морето

Северна Корея е направила хипотетичен несполучлив ракетен тест, съгласно армията на Южна Корея, ден откакто Пхенган съобщи, че е изстрелял сполучливо шпионски спътник.

Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея сподели, че изстрелването е пристигнало от столичния район на Северна Корея късно в сряда. Ракетата е била изстреляна в морето на изток от Северна Корея и опитът явно се е провалил, сподели Обединеният комитет на началник-щабовете рано в четвъртък, без да дава детайлности, в това число вида на изстреляната ракета.

Севернокорейското изстрелване пристигна часове откакто Южна Корея спря елементи от междукорейското военно съглашение за понижаване на напрежението от 2018 година в отговор на изстрелването на боен шпионски спътник от Северна Корея във вторник.

Споразумението сътвори буферна зона и забрани въздушното наблюдаване на мощно милитаризираната граница със Севера.

Във вторник галактическата организация на Северна Корея заяви, че сполучливо е изстреляла спътник Malligyong-1 в орбита, част от напъните за възстановяване на опциите за наблюдаване против американските и южнокорейските сили.

Южна Корея и нейните съдружници осъдиха изстрелването като нарушаване на резолюциите на Организация на обединените нации. Военните управляващи в Южна Корея потвърдиха, че шпионският спътник е навлязъл в орбита, само че споделиха, че ще им би трябвало в допълнение време, с цел да преценяват дали е функционален.

Белият дом сподели, че изстрелването „ покачва напрежението и рискува да дестабилизира обстановката със сигурността в района и отвън него “.

Японският министър председател Фумио Кишида сподели, че държавното управление му е направило „ мощен митинг против Северна Корея “.

Северна Корея поредно е заявявала, че построяването на нейните качества за наблюдаване е „ суверенно право “, предизвиквайки провокационен звук на фона на широкоразпространената съпротива и с повишаването на напрежението на Корейския полуостров.

Страната се опита да изстреля по този начин наречените шпионски спътници в два предходни случая тази година, само че и двата опита приключиха с крах.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР