Северна Корея е изстреляла над 200 брегови артилерийски снаряда, съобщиха

...
Северна Корея е изстреляла над 200 брегови артилерийски снаряда, съобщиха
Коментари Харесай

Сеул: Северна Корея изстреля над 200 брегови артилерийски снаряда

Северна Корея е изстреляла над 200 брегови артилерийски снаряда , оповестиха южнокорейските военни, представени от Ройтерс.

От Сеул не оповестяват за вреди , породени от изстрелите, снарядите са паднали на север от Северната гранична линия (СГЛ), която на процедура извършва ролята на морска граница сред двете Кореи, показват източниците.

Южна Корея подреди евакуирането на цивилните от остров Йонбьон, който се намира на 10 км от Северна Корея, заяви министерството на защитата, представено от Франс прес.

Междувременно севернокорейският водач Ким Чен-ун прикани за увеличение на производството на разнообразни ракетни установки , определяйки това като значима задача за подготвеността за " военна борба " с врага, заяви през днешния ден държавната осведомителна организация КЦТА, представена от Ройтерс.

При посещаване на цех за произвеждане на самоходни ракетни установки Ким е декларирал, че производството на разнообразни установки за тактически и стратегически оръжия е основна задача за подсилване на потенциала на страната за въздържане на нуклеарна война.

" Изтъквайки, че позицията и ролята на завода са доста значими /.../ поради преобладаващо тежката обстановка, която изисква страната да е по-солидно готова за боен конфликт с врага, той набеляза дилемите, които би трябвало да бъдат изпълнени от завода ", показва КЦТА.

Белият дом съобщи, че Северна Корея неотдавна е предоставила на Москва за войната й против Украйна балистични ракети и пускови установки , някои от които Русия към този момент е употребила. От месеци Вашингтон упреква Пхенян, че доставя военно съоръжение на Москва в подмяна на което тя оказва техническо подпомагане на Северна Корея да развие военния си капацитет. Пхенян отхвърли изказванията, че доставя оръжия на Москва.

На основна партийна среща предходната седмица Ким подреди на военните, на предприятията за муниции и тези в областта на нуклеарните оръжия да ускорят подготовката за война, защото съгласно него политиката на Съединени американски щати прави войната неизбежна, напомня Ройтерс.

" (Ким) конкретизира непосредствения проект за произвеждане на разнообразни самоходни ракетни установки , дълготрайния проект за произвеждане и задачата за индустриалния потенциал ", добави КЦТА.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР