Сеул предупреди, че Северна Корея се готви за нови изпитания

...
Сеул предупреди, че Северна Корея се готви за нови изпитания
Коментари Харесай

Нова заплаха! Северна Корея подготвя термоядрена бомба над Тихия океан

Сеул предизвести, че Северна Корея се готви за нови тествания на междуконтитентални балистични ракети. Според източници от президентската администрация на Южна Корея КНДР е изкарала няколко междуконтинентални балистични ракети от разположения в Пхенян боен цех.

Това се приема като симптом, че страната приготвя за тестване термоядрена бойна глава над Тихия океан, съобщи ТАСС, базирайки се на локални медии, заяви " Фокус ".

Няколко ракети са изнесени от Института на въоръжението в пхенянския регион " Санъм-дом ". Става дума за цех, където се счита, че са направени миналите тестване балистични ракети " Хуасон ".

Според източниците извозването на ракетите от завода се свързва със скорошното заявление на външния министър на Северна Корея Ли Йон-хо в Ню Йорк. Тогава той сподели, че в отговор на заканите на американския президент Доналд Тръмп севернокорейският водач Ким Чен-ун може да прибегне към невиждани ограничения, включително и да изпита над Тихия океан термоядрена бомба.

" Трябва да проследим, дали не е обвързвано това транспортиране на ракети с спомагателни провокации ", сподели неизвестен източник от администрацията на южнокорейския президент.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР