Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун - Ким Йо-чен, заяви,

...
Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун - Ким Йо-чен, заяви,
Коментари Харесай

Северна Корея: Никога няма да приемем предложението на южнокорейския президент

Сестрата на севернокорейския водач Ким Чен-ун - Ким Йо-чен, съобщи, че нейната страна в никакъв случай няма да одобри дръзкото предложение на южнокорейския президент Юн Сук-йол за стопански облаги в подмяна на стъпки за денуклеаризация.

Сестрата на Ким упрекна Сеул, че "рециклира " минали оферти, които Пхенян към този момент е отхвърлил, предадоха международните организации.

В публикация, оповестена в севернокорейското издание "Нодом синмун " Ким Йо-чен споделя, че нейната страна няма желание да се откаже от нуклеарните си оръжия и от програмата си за балистични ракети в подмяна на икономическо съдействие. Тя слага под въпрос искреността на южнокорейските апели за възстановяване на двустранните връзки и подлага на критика присъединяване на Южна Корея в взаимни военни учения със Съединени американски щати и неспособността на Сеул да спре деятели да пращат пропагандни листовки и други предмети през границата.

"Дръзкият проект на Юн Сук-йол е проява на най-крайната нелепост и е толкоз реален, колкото би бил опитът за пресушаване на дълбокия наследник океан, с цел да се насадят черници на негово място ", споделя сестрата на Ким. "Не знам дали Юн схваща, че думите "Ако Северът предприеме стъпки за денуклеаризация "са хипотеза, която сама по себе си е неправилна ", се добавя в публикацията.

Тя добави, че предлагането на южнокорейския президент демонстрира, че той в действителност е доверчив и с хлапашки нрав.

Същевременно Южна Корея изрази страдание, че нейното предложение е било отхвърлено и че Ким Йо-чен е отправила неуважителни и неприлични рецензии към южнокорейския президент, съобщи Ройтерс.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР