Сервисът на Григор Димитров е ключовият елемент, който ще определи

...
Сервисът на Григор Димитров е ключовият елемент, който ще определи
Коментари Харесай

Матс Виландер за Димитров - Буста: Всичко зависи от сервиса на Григор

Сервисът на Григор Димитров е основният детайл, който ще дефинира спечелилия в мача от трети кръг на Australian Open сред българина и Пабло Кареньо Буста. Това е безапелационното мнение на специалиста на Евроспорт Матс Виландер.

Бившият №1 в света дефинира испанеца за “лек фаворит” поради постоянството в играта му, само че счита, че изходът на мача в огромна степен зависи от Димитров.
“Пабло Кареньо Буста против Григор Димитров ще бъде добър мач, страховит мач. Трудно мога да кажа по какъв начин ще играе Григор, само че това би трябвало да е добра настилка за него – човек, който играе със слайс бекхенд и се движи добре. Може да държи топката ниско”.

“Това е страховит контрастност на стиловете. Бих определил Кареньо Буста като лек любимец поради неговото неизменност, само че в случай че Григор играе добре, тогава е допустимо да бъде прекомерно бърз за Кареньо Буста.”

“Всичко зависи от сервиса на Григор Димитров. Когато сервира добре, той е един от най-хубавите в света, а когато не сервира добре, за жалост това се трансформира в сервис, който не е задоволително добър, с цел да издържи против най-хубавите в света”, проучва седемкратният първенец от Големия шлем.
До този миг двамата имат 6 мача между тях като са си разменили по три победи като Григор е бил победител и в двата им мача на хард, които обаче се играят на закрито – на Мастърса в Париж през 2015 и на Финалите на АТР в Лондон през 2017. Останалите им срещи са на клей, където Кареньо Буста се усеща най-добре. През последните години обаче испанецът показва, че е развил доста и играта си на твърди настилки като доказателство по тази причина е фактът, че към този момент има два полуфинала на US Open – през 2017 и 2020. В Мелбърн най-хубавите му достижения са достигането до осминафинал през 2018 и 2019.

tenniskafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР