Сержанти и войници от ВВС получиха днес удостоверенията си за

...
Сержанти и войници от ВВС получиха днес удостоверенията си за
Коментари Харесай

ВВС метеоролози и свързочници завършиха с „отличен“ обучението си в авиобаза „Георги Бенковски“

Сержанти и бойци от Военновъздушни сили получиха през днешния ден удостоверенията си за приключено образование във Военновъздушната образователна база /ВВУБ/ “Георги Бенковски” – Долна Митрополия. Част от тях участваха в курс за придобиване на военноотчетна компетентност „ Метеоролог ” с подготовка „ Метеонаблюдател ”. Останалите приключиха курсове за повишение на квалификацията си в радио-технически специалности. Средният триумф на обучаемите и двете посоки е „ отличен “ – над 5,50, оповестиха от командването на образователната авиобаза.
Обучението на метеонаблюдателите е минало през няколко стадия. Първият се е провел в Метеорологичния център на Военновъздушни сили в София. Вторият е бил под формата на самостоятелна процедура във военните формирования. По време на третия стадий, който се организира във ВВУБ „ Георги Бенковски”, курсистите са научили по какъв начин се реализира метеорологичното обезпечаване на полетите, провели са на практика занятия за синоптични наблюдения и правене на сведения.
Учебната стратегия на курсовете за сержанти и бойци, експерти в системата на радио-техническите войски е била ориентирана към асимилиране на употребата, ремонта и поддръжката на радиолокационните станции.
В края на образованието за длъжностна подготовка курсистите са положили сложен изпит и са се показали чудесно.
Редник Илияна Бозова от военно формирование 28000 Граф Игнатиево, е първенец на курса за „ Метеонаблюдатели” - на всички изпити тя е получила оценка 6,00.
Удостоверенията бяха връчени от полковник Ивайло Пешаков - шеф на щаба ВВУБ „ Георги Бенковски”, разясняват от авиобазата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР