Серийните доставки на междуконтинентални балистични ракети Сармат ще започнат през

...
Серийните доставки на междуконтинентални балистични ракети Сармат ще започнат през
Коментари Харесай

Русия: Серийните доставки на Сармат започват от есента на 2022 г.

Серийните доставки на междуконтинентални балистични ракети " Сармат " ще стартират през есента на 2022 г . след привършване на летателните тествания. Това заяви ръководителят на " Роскосмос " Дмитрий Рогозин, представен от " Интерфакс ".

" Тази есен, след приключването на тестванията на " Сармат ", планираме да стартираме доставките на серийни тежки междуконтинентални балистични ракети от това супероръжие на Ракетните стратегически сили ", написа Рогозин в своя телеграм канал.

По-рано Министерството на защитата на Руската федерация заяви за първия тест на " Сармат ", който се организира в сряда от космодрума Плесецк.

" още дълго време няма да има аналози в света и ще се замислят тези, които се пробват да заплашват Русия, сподели по-късно съветският президент Владимир Путин.
 Пентагонът за съветското изстрелване на
Пентагонът за съветското изстрелване на " Сармат ": Уведомиха ни авансово

Определя го за рутинно, а не опасност за Съединени американски щати

Стратегическите ракетни сили (RVSN) би трябвало да стартират да получават ракетата през 2022 година , сподели съветският министър на защитата Сергей Шойгу предишния август по време на посещаване на завода " Красмаш " (Роскосмос). Този цех ще създава ракетата " Сармат ".

Петгодишното удължение от Москва и Вашингтон на Договора за понижаване на стратегическите настъпателни въоръжения (СНВ) не пречи на разполагането на нови съветски стратегически ракетни системи " Авангард " и " Сармат " , сподели предишния декември Сергей Каракаев, пълководец на съветските стратегически ракетни сили.

Авангард е нова съветска стратегическа ракетна система с хиперзвукова плъзгаща се крилати бойна глава, способна да доближи скорост от към 27 Мах (Мах е скоростта на звука). Разработено в Реутов NPO Mashinostroeniya (Корпорация за тактически ракети, KTRV).

През декември 2019 година съветското министерство на защитата заяви, че първият ракетен полк, въоръжен с " Авангард ", е бил подложен на бойно дежурство край Оренбург.
 Путин хвали армията и теста на Обновена
Путин хвали армията и теста на " Сармат " - ракета " без аналог на света "

Подчертава, че е най-мощната и с максимален обхват на заличаване в света

Русия съответно уведоми Съединени американски щати преди изстрелването им на междуконтинентална балистична ракета, съобщи Пентагонът в сряда, добавяйки, че преглежда теста като обикновен, а не опасност за Съединените щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР