Серията графити, която се появи миналата седмица в редица курортни

...
Серията графити, която се появи миналата седмица в редица курортни
Коментари Харесай

Банкси призна за свои графити в различни градове

Серията графити, която се появи предходната седмица в редица курортни градове в източните британски графства Съфолк и Норфолк, е дело на популярния уличнен художник и графити актьор Банкси, съобщи Франс прес. Загадъчният актьор персонално удостовери авторството им, публикувайки видео в Instagram, което улавя моменти от основаването на графитите, предава Българска телеграфна агенция.

Поредицата, озаглавена " Голямата английска спрей почивка ", включва девет творби. Сред тях е рисунка на плъх, който седи в шезлонг и държи в лапите си коктейл с мартини. Произведението се намира на плажа в пристанищния град Лоустофт.
На стената на къща, до която е сложена кофа за отпадък, Банкси е изобразил чайка, която се спуска върху отпадъците. В парка на Лоустофт се е появила творба, озаглавена " Всички сме в една лодка ", изобразяваща тройка деца моряци. Корпусът на плавателния е изработен благодарение на скрап, който съгласно " Скай нюз " след това локалните управляващи са премахнали.

В град Горлстън-он-Сий на стена, пред която е сложена скамейка, Банкси е нарисувал щипка, с каквато се улавят играчките в автоматите, ситуирани по кейовете на известни британски курорти. Когато някой седне на пейката, се основава усещането, че щипката ще го хване за главата.

На плажа в Кромър стрийт художникът е нарисувал графити, изобразяващи няколко рака, единият от които държи табела, предлагайки първокласни раковини на свои голи събратя. В Кингс Лин Банкси е трансформирал паметника на изобретателя Фредерик Савидж (1828-1897), поставяйки сладолед в ръката му и прикрепяйки му изплезен език. Над автобусна спирка в курортния град Грейт-Ярмут художникът е изобразил танцуваща стара двойка и акордеонист.

Британските медии означават, че появяването на серията графити е съдействала за увеличението на потока от туристи към тези градове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР