Серия от срещи започна властта за готвения пакет с антикризисни

...
Серия от срещи започна властта за готвения пакет с антикризисни
Коментари Харесай

Търговци на горива: Как ще се приспада отстъпката от 25 стотинки за литър бензин?

Серия от срещи стартира властта за готвения пакет с антикризисни ограничения

Спешна среща на търговците на горива във финансовото министерство в опит да се обясни по какъв начин тъкмо ще става приспадането на 25 стотинки от цената на дизела и бензина. Разбрали за плануваната отстъпка от 25 стотинки за гориво от медиите, от Петролната и газова асоциация отидоха на среща в Министерството на финансите, с цел да изяснят детайлите, съобщи

„ Искаме да стане, би трябвало да стане, но не без да ни обяснят. Има няколко значими въпроса, чисто технически”, съобщи Живодар Терзиев.

След диалозите станало ясно едно - отстъпка за физическите лица за гориво до 50 л. ще има.

„ Не приказваме единствено за дизелово гориво и за авто бензин, приказваме за цялостния пакет от автомобилни горива. От Министерството на финансите са задоволително наясно с всички препъни камъни, с цел да ги избегнат”, съобщи Живодар Терзиев.

За дребните търговци на горива незнайните в уравнението са още повече.

„ Това за мен е една безумно комплицирана скица, по какъв метод се дават тия 25 ст. - дали на брой автомобил, дали на шофьорска брошура? Как ще отчетем кой е тъкмо клиентът”, съобщи Венцислав Пенгезов.

Компенсацията на средствата ще пристигна от страната.

„ Със сигурност няма да са от търговците, страната ще ги даде като целева помощ към физическите лица”, изясни Живодар Терзиев.

Според вицепремиера и министър на стопанската система Корнелия Нинова пакетът от инфлационни ограничения към момента е на равнище разискване.

„ Моето мнение е, че ще би трябвало да побързаме юни месец, би трябвало да приключим с актуализацията и да има окончателното решение”, съобщи Корнелия Нинова.

„ Ако вашият въпрос е, дали тези 25 стотинки ще потънат в търговците, смятам, че последните месеци браншът е посочил задоволително съществено по повод цена и установяване на крайните цени на потребителите”, съобщи Терзиев.

През идната седмица се чака страната да излезе с елементи по антикризисните ограничения.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР