Сериозно предупреждение за газа отправи шефът на ДАНС Пламен Тончев.

...
Сериозно предупреждение за газа отправи шефът на ДАНС Пламен Тончев.
Коментари Харесай

Шефът на ДАНС с предупреждение за газа. Опасността

Сериозно предизвестие за газа насочи шефът на ДАНС Пламен Тончев. Той съобщи пред депутатите, че е допустимо повишение на цената на природния газ вследствие на въвеждането на медиатори и прекупвачи. Не е диверсификация, в случай че газът се купува от тях и е съветски, добави той по време на изключителното съвещание на Народното събрание по тематиката със спрените доставки на газ от Русия за България.

Тончев предизвести, че може да ескалира общественото напрежение. По думите му вероятни са доставки през Гърция, Турция и Румъния, само че на доста по-високи цени.

Анализи демонстрират, че в случай че и на Гърция бъде спрян природния газ, то терминалът при остров Ревитуса няма да е задоволителен за потребностите на двете страни - България и Гърция. Съществуват и рискове да не се запълни потенциалът на хранилището в Чирен, в случай че не се откри газ през май и юни нужните количества няма да са нагнетени, счита шефът на ДАНС.

Тончев заяви, че по експертни оценки, в случай че България одобри механизма на " Газпром износ " за заплащане в долари и превалутирането им в рубли, рисковете са свързани със веселба и несъблюдение на заплащането в период, зависи и от наличия на рубли на Московската фондова борса.

Повишението на цените на природния газ ще докара до искане на обезщетения, финансирането на сходни ограничения ще докара до увеличение на външния дълг, добави Пламен Тончев. В същото време той съобщи, че цените на доставките на синьо гориво за месец май са по-ниски от тази на " Газпром ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР