Сериозно нашествие на скаути от водещи европейски отбори има тези

...
Сериозно нашествие на скаути от водещи европейски отбори има тези
Коментари Харесай

Скаути на Арсенал, Тотнъм и Манчестър Юнайтед гледат таланти на България

Сериозно настъпление на скаути от водещи европейски тимове има тези дни в България, като представителите на клубове от Англия, Италия и Португалия дойдоха, с цел да следят младежки мачове.

Сред гостите вършат усещане хората от лондонските Арсенал и Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Брайтън, Рома, Фиорентина, Болоня, Бенфика. Клубовете от Европа всеобщо към този момент се насочват към младите гении, само че не и към играчите от Първа лига поради голямата разлика сред водещите шампионати в Европа и българското. За сметка на това младите гении към момента подлежат на работа и изоставането може да се навакса някак си. Това е и повода да се търсят най-вече такива момчета.

Вчера скаутите следиха мача сред националните тимове на България и Словакия при родените през 2004-а година, който приключи 2:1 за нашите момчета. Нивото обаче беше много ниско и на двата тима, което накара представителите на Арсенал, Тотнъм и Брайтън разочаровани да си тръгнат още след мача и рано тази заран. Може би е малко опрощение, че и двата тима не играха с най-хубавото, защото някои клубове не си пуснаха гениите в националните обединения.

Други останаха през днешния ден за мачовете от Елитните групи до 17 и до 15 години, като определените мачове бяха сред Славия и Левски в двете възрасти, както и сред Ботев (Пловдив) и Черно море. Така да вземем за пример представител на Манчестър Юнайтед е бил на мачовете в Пловдив, а човек от Арсенал следи мача на 15-годишните сред Спартак 1919 (Плевен) и Берое.

Утре рано сутринта следва втората среща сред България и Словакия, която ще бъде следена от много по-малко експерти от Европа спрямо днешните мачове.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР