Сериозно напрежение възникна между Москва и Вашингтон, след като руски

...
Сериозно напрежение възникна между Москва и Вашингтон, след като руски
Коментари Харесай

Наши познавачи обвиниха Путин за сблъсъка с дрон над Черно море

Сериозно напрежение породи сред Москва и Вашингтон, откакто съветски изтребители Су-27 се сблъскаха с американски дрон MQ-9 над Черно море.

„ Случаят е в интернационалното въздушно пространство, където няма ограничаване върху полетите на разнообразни летателни апарати. Не е нарушаване, в случай че дронът е с изключен транспондер “, изясни пред бТВ Тодор Тагарев, някогашен министър на защитата.
-->
„ Не са нарушаване и полетите на съветски бомбардировачи, само че когато те влязат в интернационално въздушно пространство, НАТО задейства системата си за противовъздушна защита и подвига дежурните двойки изтребители, с цел да видят какво става. Във въздуха не чакаш обектът да влезе в твоето въздушно пространство “, добави той.

Според него сваленият дрон не е случай, а е било умишлен акт. „ Най-вероятно е имало глобата на Кремъл и Путин “, акцентира Тодор Тагарев.

Бившият зам.-министър на защитата Йордан Божилов, че въпросът би имал развиване, в случай че Русия стартира да търси останките от дрона.

„ Нито България, нито Румъния разполагат със средства, които да открият къде е той и да го извадят. Според спогодба от Монтрьо Турция е затворила проливите и американски кораби не могат да влязат “, изясни той.

Божилов изрази подозрения да се стигне до съществени дейности. „ Изключвам вид, в който НАТО или Съединени американски щати да влязат в директни дейности с Русия “, сподели още някогашният зам.-министър.

„ Българските самолети имат дилемите да опазват българското въздушно пространство. Готовност се поддържа. Ние сме в зона на отговорност на НАТО. И другите страни към нас Гърция, Турция и Румъния имат ангажимент към защитата на общата територия на НАТО “, акцентира Божилов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР