Сериозно напрежение назрява в редиците на управляващата коалиция. Причината -

...
Сериозно напрежение назрява в редиците на управляващата коалиция. Причината -
Коментари Харесай

Туристическите ваучери на път да скарат коалиционните партньори

Сериозно напрежение назрява в редиците на ръководещата коалиция. Причината - депутатите на ГЕРБ от Комисията по правни въпроси не са подкрепили предлагането на " Обединени патриоти " за даване на туристически ваучери за всички хора, борещи на първа линия против разпространяването на COVID-19.

" Шокираща за мен е променената позиция на ГЕРБ във връзка с ваучерите. Те напълно са отхвърлили нашето предложение, макар че беше в съгласие на политически съвет с Бойко Борисов и на съдружен съвет в Народното събрание. Сега се предлага един текст от ГЕРБ, който обслужва единствено държавните чиновници, които да отидат в държавни бази. Те и в този момент имат това право.

Медицинските служащи да отидат в базите за отмора на Министерство на здравеопазването. Тези от вътрешното министерство - в базите на Министерство на вътрешните работи. Този закон е неправилен, неуместен, те и в този момент имат това право ", разяснява пред публицисти водачът на НФСБ Валери Симеонов.

" Със същата логичност те биха могли да предложат работното облекло, което раздава всяка министерство на своите чиновници, да бъде регламентирано със закон и с ваучери - цялостни нелепости! Отбиване на номера! ", ядоса се водачът на НФСБ.

Той акцентира, че ще продължи да търси позицията на премиера и водач на ГЕРБ Бойко Борисов по тематиката, който през днешния ден не му е дал отговор на телефонното позвъняване.

" Как може да се договаряме, аз излизам след съвещанието на политическия съвет и разгласявам, че ще има ваучери, а цялото това нещо се трансформира и изопачава в един вид, който не работи ", попита още Валери Симеонов.

Формулировката на патриотите за 9-процентова диференцирана Данък добавена стойност ставка за някои услуги също е отхвърлена на съвещанието на комисията.

Промените се разискват и на комисията по Бюджет и финанси, от чието съвещание обаче отсъстват ръководителят Менда Стоянова и финансовият министър Владислав Горанов.

Припомняме, че НФСБ предложиха да се вкарат ваучери на стойност 210 лева за 7-дневна отмора, само че те да бъдат единствено за тези хора, които са обществено обезпечени. Ваучерите ще важат и за 2021 година

По-късно концепцията се сви до ваучери за почивки за хората на първа линия в битката против коронавирус.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР