Сериозно напрежение, арести, ексцесии и фенски сбивания белязаха първия мач

...
Сериозно напрежение, арести, ексцесии и фенски сбивания белязаха първия мач
Коментари Харесай

Мелета и ексцесии белязаха гостуването на ПАОК в Марсилия

Сериозно напрежение, арести, ексцесии и фенски сбивания белязаха първия мач от четвъртфиналите на Лигата на конференциите сред Олимпик Марсилия.

Тимът от Южна Франция победи с 2:1. Домакините поведоха в следствие още преди да е минал четвърт час от дуела. В 13-ата минута Дмитрий Пайе откри Жерсон на границата на наказателното поле, който матира Паскалис.

В 30-ата минута стражът на ПАОК със ужасно избавяне отхвърли Ченгиз Юндер.

В края на първата част Марсилия стигна и до втори гол. След центриране от корнер топката стигна до Дмитрий Пайе, който я насочи в десния ъгъл на вратата за 2:0.

Второто полувреме обаче стартира по-добре за гостите от Гърция. В 49-ата минута Андрия живкович откри Омал Ел Кадуи, който преодоля опеката си и със страховит изстрел в горния ляв ъгъл върна един гол за ПАОК.



Четвърт час преди края на дуела Уилям Салиба се оправи с персоналния си бранител и засече центриране от корнор, само че прати топката право във вратаря на Марсилия Стив Манданда.

Обстановката беше обтегната в часовете преди мача, като грозните подиуми се придвижиха на „ Стад Велодром “. Двете агитки се обстрелваха със сигнални ракети и използваха пиротехнически средства. Последваха и сбивания.

Още преди началото на мача локалната полиция беше принудена да употребява сълзотворен газ, с цел да предотврати ексцесии и прикосновение сред последователите.



Преди началото на срещата органите на реда арестуваха трима души – двама фена на гръцкия отбор и един на домакините.

Двамата гръцки жители са били арестувани наоколо до пристанището „ Ле Терас “. Те били въоръжени с железни прътове и коктейли „ Молотов “, които считали да вкарат на стадиона. Въпреки арестите неприятните за гледане подиуми не бяха предотвратени.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР