Сериозни въпроси повдигат данните от проведеното през есента на м.г.

...
Сериозни въпроси повдигат данните от проведеното през есента на м.г.
Коментари Харесай

Тревожни въпроси, които преброяването повдигна 

Сериозни въпроси повдигат данните от извършеното през есента на м.г. броене на популацията в страната. Според предварителните данни, които надали ще са доста разнообразни от окончателните, популацията на хасковска област е 200 857. В изборните описи от последните избори за Народно събрание и президент от ноември обаче хората с право на избор в хасковска област са 232 337. Факт е, че Национален статистически институт брои хората, които са тук, тъй като задачата на преброяването е да се види моментната картина и структурата на популацията. Избирателните описи са на база данните на ГРАО, като в тях за вота за Народно събрание и президент влизат и живеещите в чужбина българи, надлежно поданици на региона. Това не е по този начин със описите за локалните избори и европарламент поради условието за уседналост.

Сметката демонстрира, че гласоподавателите по лист са с 31 480 души повече от преброеното население. Тази разлика е огромна, защото в изборните описи са единствено хората над 18 година Тя обаче може да е още по- огромна и да демонстрира и друго.

Или нашенците в чужбина са над 50 000(ако предложим, че има и деца под 18 година, които не влизат в изборните списъци) или описите са цялостни с мъртви души. За последните на всички избори се приказва, само че нищо не се прави. А българите в чужбина не са броени публично, с цел да е ясна картината. Това дава опция за разнообразни тълкования и спекулации, само че евентуално истината е някъде по средата, а това не е добре за действителната картина на изборите у нас.

Още един извод. Според данните на преброяването за последните 10 година хасковска област се е стопила с 45 381 души. Тези 31 480 емигранти са част от тях. Останалите 13 901 просто липсват като хора, тях въобще ги няма. А аргументите са миграцията, високата смъртност и ниската раждаемост, което води до негативни и машинален, и натурален приръст.

Данните демонстрират, че се топим с пагубна скорост. А това е директно обвързвано и с мъртвите души и с емиграцията. Освен многото приказки на всички избори, ограничения, които най-малко малко да лимитират този унищожителен за страната ни развой, няма. Защо ли?
Свързани вести С 45 381 души се стопи хасковска област за 10 години 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР