Сериозни критики към България в годишния доклад на държавния департамент

...
Сериозни критики към България в годишния доклад на държавния департамент
Коментари Харесай

Критичният доклад на САЩ: Анализ на Александър Кашъмов и Силвия Великова

Сериозни рецензии към България в годишния отчет на държавния департамент на съединените щати. Незаконни арести, проблеми с малцинствата и медийната независимост - това са част от проблематичните вътроси за България, съгласно Вашингтон. Темата разясниха журналистът Силвия Великова и юрист Александър Кашъмов в студиото на " Твоят ден " по NOVA NEWS.

„ Години наред прокуратурата е пасивна или дейна съгласно въпросите, полицията се оказва с вързани ръце. Разследващите публицисти и свободните медии са най-сериозното острие на българските жители “, сподели юристът. Той разиска и проблема с журналиста Слави Ангелов.

Великова уточни, че имаме прокуратура, която „ се забързва и забавя когато реши “. Тя разяснява и тематиката за Автомагистрала „ Хемус “ и акцентира, че до този миг няма завършило разследване в съда " няма нищо ". Журналистът посочи, че двойният стандарт се вижда. Великова разяснява и противозаконните арести.

По думите на Кашъмов би трябвало да бъде реформирана фигурата на основния прокурор. Той сподели, че би трябвало да има предварителна защита на корупцията с ясна политика в държавната администрация.

Според Великова първият диалог, който ще се отвори в новото Народно събрание е за смяна в Конституцията
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР