Сериозна пречка пред българите във Великобритания е невъзможността им да

...
Сериозна пречка пред българите във Великобритания е невъзможността им да
Коментари Харесай

Мария Спирова: 100 000 българи са изправени пред дискриминация във Великобритания

Сериозна спънка пред българите във Англия е невъзможността им да се оправят с процеса по кандидатстване за установен статут, сподели пред БНР Мария Спирова, която е редактор в юридическо издателство в Лондон.
“Очевидно най-малко над 100 хиляди души са изправени пред сериозна дискриминация. Разширяването на потенциала на посолството и консулството във Англия може доста да помогне “, сподели тя.

Българската общественост в Англия наброява повче от четвърт милион и работи главно в сферата услугите. Именно тази сфера ще бъде най-сериозно наранена от Брекзит.

Всички жители на Европейския съюз, които живеят във Великобританя, би трябвало да аплайват за характерен статут и гарантиране на правата си.

Райони в британската страна, които са с най-висока централизация на българи са Източен Лондон, Брент, Баркинг, Дангъм, Енфийлд и региони, в които могат да си разрешат наема.

Българските учебни заведения на територията на Лондон са общо 15 с над 50% възпитаници от България и Източна Европа. В тях подрастващите могат да учат български език, история, география и други дисциплинираност.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР