Сериозна екологична катастрофа беше предотвратена в Червено море, предаде ДПА.

...
Сериозна екологична катастрофа беше предотвратена в Червено море, предаде ДПА.
Коментари Харесай

Избегната екокатастрофа: Изпомпаха петрол от изоставен танкер в Червено море

Сериозна екологична злополука беше предотвратена в Червено море, съобщи ДПА. Организация на обединените нации провежда изпомпването на нефт от зарязан супертанкер край крайбрежията на разкъсвания от война Йемен. 
Прочетете още
Над 160 милиона литра нефт беше сполучливо източен от развален танкер, затънал преди две години край крайбрежията на Йемен. Дългият 350 метра танкер, издигнат преди близо 50 години имаше заплаха да се разпадне или да експлодира. Ако нефтът бе изминал в Червено море, това освен щеше да аргументи огромен разлив, само че и да попречва корабоплаването през Суецкия канал.

" Отдъхнах си. Успяхме да предотвратим голяма екологична злополука ", съобщи Ахим Щайнер от Програмата за развиване на Обединените народи, провела интервенцията по източването на горивото. 

Екологичната организация Грийнпийс упрекна огромните петролни компании, които имат виновност за потреблението на остарели танкери за превозването на големи количества нефт.

" Разбира се, че носят отговорност. Печелят големи суми пари от горива, а не са в положение да подсигуряват сигурността на танкерите ", съобщи Манфред Сантен.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР