Сериозен ръст на жилищните застраховки у нас отчитат брокерите на

...
Сериозен ръст на жилищните застраховки у нас отчитат брокерите на
Коментари Харесай

Земетресенията в Турция подплашиха българина - започна да се застрахова

Сериозен растеж на жилищните застраховки у нас регистрират брокерите на услугите след наводнението в Карловско от предходната година, по този начин и след разрушителната поредност трусове в Турция и Сирия този месец, осведоми БНР. 

Застрахователите изясняват, че хората желаят сигурност и успокоение.

" По-скоро не ги тормозят наводненията, а земетресенията. Те не се вписват тъкмо в класа " естествено злополучие ", а " естествено събитие ", по тази причина при всеки осигурител рискът " земетресение " се регистрира настрана в наградата ", декларира Евгения Иванова, осигурителен брокер.

В случай на риск притежателят е задължен документално да уведоми застрахователното сдружение в тридневен период.

" Завежда се рекламация. От момента, в който са подадени всички документи, тече 15-дневен период. До 30 дни най-много се е случвало да се изплати застрахователно обезщетение ", прибавя Иванова.

Годишната застраховка за двустайно жилище с пазарна цена от 60 000 лв. и застраховка на мебели и техника за не повече от 8000 лева е към 70 лв.. Справка на Lupa.bg обаче разкрива, че има и доста по-изгодни условия, в това число сигурност против пожар, вписана в наградите, за не повече от 40 лв. на годишна база. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР