Сериозен принос затова има и огромният скок в бюджета за

...
Сериозен принос затова има и огромният скок в бюджета за
Коментари Харесай

Въпреки войната и санкциите: Руските банки с рекордна печалба от 37 милиарда долара

Сериозен принос по тази причина има и големият скок в бюджета за защита на Федерацията
Руските банки са осъществили рекордна облага от 3,3 трилиона рубли (36,96 милиарда долара) през 2023, показва Централната банка на страната, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Ръстът идва с помощта на внезапното повишаване на активността в ипотечното, корпоративното и потребителското кредитирине, като секторът се е възстановил от глобите, наложени му през 2022 година

Тогава облагите на банките спаднаха с към 90 на 100 поради глобите. За скока през предходната година сериозен принос има и големият скок в бюджета за защита на Русия.

Очакванията за актуалната година е банките да записват спад на позитивни до 2,3-2,8 трилиона рубли, съгласно Александър Данилов, шеф на отдела за банкови регулации и разбори към Централната банка.

Същевременно съветската рубла стартира да спада след края на данъчния интервал, приключващ в края на месеца. Макар и да остава под границата от 90 рубли за $, съветската валута се приближава към този момент до нея и се търгува за към 89,33 рубли, или спад с 0,4 на 100 по отношение на през вчерашния ден. Спадът й по отношение на еврото е с 0,6 на 100 до 96,69 рубли, а по отношение на юана - с 0,5 на 100 до 12,41 рубли.

Вчера Съветът на Европейски Съюз заяви, че възобновява за още шест месеца икономическите наказания, наложени на Русия поради нападението против Украйна. С друго решение Съветът на Европейски Съюз добавя листата на глобените руснаци, виновни за нарушение на човешките права.

Икономическите наказания на Европейски Съюз против Москва са в действие от 2014 година, бяха разширени след февруари 2022 година и към този момент обгръщат търговията, финансите, технологиите и стоките с двойна приложимост, производството, транспортите и първокласните артикули. Санкциите включват възбрана за импорт или транспорт на недопечен нефт по море и избрани петролни произведения от Русия към Европейски Съюз, лишаване на достъпа на множеството съветски банки до интернационалната разплащателна система SWIFT и преустановяване на излъчването и лицензите на няколко подкрепяни от Кремъл медии, разпространители на дезинформация, се отбелязва в известието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР