Серина Уилямс изигра последния мач в своята забележителна тенис кариера.

...
Серина Уилямс изигра последния мач в своята забележителна тенис кариера.
Коментари Харесай

Томлянович спря Серина на Ю Ес Оупън и я прати в пенсия

Серина Уилямс изигра последния мач в своята забележителна тенис кариера. 23-кратната шампионка от Големия шлем завърши след проваляне с 5-7, 6-4, 1-6 от Айла Томлянович в дуел от третия кръг на Ю Ес Оупън, който бе доста заслужен свършек на професионалния път на може би най-великата тенисистка в историята.

След два мача, в които Уилямс трагично се спасяваше от проваляне и продължаваше своята приказка, този път тя бе принудена да помаха за довиждане в една не по-малко прочувствена нощ. Отново трибуните на най-голямата тенис сцена " Артър Аш " бяха осъществяване до краен лимит.

Три седмици преди 41-ия си рожден ден, Серина докара дуела до три сета, избави общо пет мачбола, само че в последна сметка трябваше да се помири с провалянето. Така тя слиза от огромната сцена с 23 трофеи от Големия шлем - единствено една по-малко от рекьордьорката в това отношение Маргарет Корт.

Серина завоюва и четири златни олимпийски медала (1 на сингъл и 3 на двойки). Тя прекара 319 седмици като №1, от които 186 поредни.

„ Благодаря, баща, знам, че гледаш. Благодаря, мамо. Благодаря на всички, които са тук и които бяха до мен десетилетия. Всичко стартира от моите родители, доста съм им признателна. Нямаше да бъда Серина, в случай че не беше преди този момент Винъс. Тя е единствената причина Серина Уилямс да съществува. Сестрите ми, брачният партньор ми, Олимпия, всички в моя лагер. Това беше най-невероятното странствуване “, сподели през сълзи на корта Уилямс. На въпрос от Мери Джо Фернандес дали този дуел няма да промени мнението ѝ за отдръпването, тя отговори: „ Не мисля, само че в никакъв случай не знаеш. “

Самата Айла Томлянович съобщи след мача, че въобще не е очаквала да победи и съжалява, че тя е индивидът, поставил завършек на тази велика кариера.

" Серина е най-великата. Не мога да допускам, че това се случва. Смятах, че ще ме победи, а да играя в последния мач в кариерата й е напряко нереално. Ще ми липсва на корта, тенисът няма да е същият без нея ", показа младата австралийка, която продължи към четвъртия кръг, където я чака мач с Людмила Самсонова. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР