Серина Уилямс бе включена в списъка със заявени тенисистки за

...
Серина Уилямс бе включена в списъка със заявени тенисистки за
Коментари Харесай

Серина Уилямс и Новак Джокович сред заявените тенисисти за US Open

Серина Уилямс бе включена в листата със декларирани тенисистки за Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис, както и Новак Джокович, макар че отводът му да се имунизира ще го попречва от влизане в страната.

Уилямс, която завоюва първата от шестте си трофеи в Ню Йорк през 1999, остава на една купа от рекордьорката по трофеи от Големия шлем Маргарет Корт, която е с 24. Американската звезда завоюва последния си трофей от Шлема на Аустрелиън Оупън през 2017, до момента в който беше бременна. Последната й купа на Ю Ес Оупън пък датира от 2014. Бившата номер 1 при дамите се завърна на сингъл на Уимбълдън предишния месец след година неявяване поради травма.

Джокович, който неотдавна сграбчи седмата си купа на Уимбълдън и общо 21 от Големия шлем, е в листата за шампионата сред 29 август и 11 септември, финален от Шлема за годината. Въпреки това, трикратният първенец в шампионатите от най-висока категория в тениса няма да бъде позволен на територията на Съединени американски щати, откакто отхвърли да се имунизира против COVID-19.

„ Според правилника на Големия шлем, всички играчи автоматизирано влизат в главните схеми при мъжете и дамите на база ранкинг 42 дни преди първия понеделник на шампионата. US Open няма наложително условие за имунизация на тенисистите, само че ще почете позицията на Съединени американски щати във връзка с пътешестване в страната за неимунизирани хора, които не са жители на Съединени американски щати “, се споделя в изказване на Американската тенис асоциация.

Световният номер 1 при мъжете Даниил Медведев се завръща, с цел да пази купата си от предходната година. Медведев и неговите сънародници от Русия не участваха на Уимбълдън тази година, защото получиха възбрана вследствие на инзвазията на Украйна. Те могат да играят на Флъшинг Медоус, само че под безпристрастен байрак.

Шампионката при дамите Ема Радукану и двукратната носителка на трофея Наоми Осака са също измежду декларираните в листата.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР